PARTIME JOB WITH EN HUBBY

11/09/2016 11:25:00 PG

Cite malam tadi..balik keja xdan nak buka baju keja en suami datang tergesa-gesa minta tolong ikut die..Bila tanya die cakap ikut je..aku pun capai tudung terus sarung n ikut die..Aku bawak keta die bawak motor..Rupanya die suh p MK antar keta sebab ade orang nk sewa..Tue citer die..Atleast ade jugak side income walaupun tak banyak..Nak xnak kena la berkorban kalau nak sama-sama senang dikemudian hari nanti..

Takdela macam sorang lagi tue..Kejanye tau mengangkang kat rumah tunggu duit jatuh dari langit.Xde usaha langsung nak ringankan beban suami..Hidup ko nie memang suka sangat menyusahkan orang kan..Dapat duit jalan sana sini..Tayang gigi besi perasan cantik sangat la tue..Weii kalau xde duit tue buat cara xde duit la..Xpayah nk over sangat la weii..Ada ko tau laki ko susah ke senang ke?Xmakan ke?Hutang sana sini?Yang ko tau semua benda ade depan mata..Xsedar diri betul..Datang pun tak diundang lagi xsedar dek untung..Minta pupus la orang macam ko nie..

Makan pakai pun cukup-cukup nak berlagak macam la laki ko tue anak dato..Jangan nk over sangat la weii hakikatnye tak seindah yang disangka pun..Mana yang tau kisah hidup aku nie diowang akan paham n tau nape aku rasa macam nie..Xkan ade sorang prempuan pun yang nak kan takdir hidup dia jadi macam nie..Tapi aku percaya allah adalah sebaik baik perancang..Cuma aku minta dikuatkan hati untuk teruskan hidup nie..

Bukan senang nak senang..Ye..aku je yang nampak susah sekarang nie..Insyallah mudah-mudahan allah melimpahkan rezeki yang luas buat aku dan keluarga..Aku kesian tengok en suami bersusah payah untuk menyara aku dan anak-anak..Dengan keadaan ekonomi macam nie..Bertabah la wahai hati..


You Might Also Like

0 ulasan

Like Page on Facebook