Follow Us @soratemplates

Rabu, 29 November 2017

Sis Gee First Giveaway

November 29, 2017 8 Comments


HADIAH-HADIAH :
1 x hadiah utama : 
1 Planner 2018 yang comel
1 fridge magnet 
1 keychain
Dimasukkan dalam bloglist
 
2 x hadiah ke dua
1 Fridge Magnet Penyu
1 Keychain 
Dimasukkan dalam bloglist
10 x blogger bertuah
Dimasukkan dalam bloglist Blog Sis Gee
TARIKH GIVEAWAY :

24 November 2017
hingga
12 Disember 2017
 

Khamis, 23 November 2017

Birthday Giveaway November

November 23, 2017 0 Comments




Okey, Syarat? senang sahaja. Birthday Giveaway ni adalah kerjasama dengan empunya Blog 3nurulscollection. Atau FB nya >>> 3NC

Jadi dialu-alukan anda semua untuk menyertai Giveaway ni.

Berikut adalah langkah2 penyertaan Anda:


1) FOLLOW Blog NabilaSyifa >>
   https://mylittlepad-syifa.blogspot.my/2017/11/birthday-giveaway-november.html

2) FOLLOW INSTAGRAM >>https://www.instagram.com/nabilasyifa1121/

3) FOLLOW Blog 3nurulscollection >>
   http://3nurulscollection.blogspot.my/

4) LIKE page FB 3nurulscollection >>
   https://www.facebook.com/3NurulsCollection.3NC/

5) FOLLOW INSTAGRAM 3nurulscollection >> https://www.instagram.com/noorul_official

6) Tag 3 orang rakan Blogger anda, dan jangan lupa post entry mengenai Birthday Giveaway
   Ini diBlog anda dan Linkkan ke page ini.URL Link >>
   http://mylittlepad-syifa.blogspot.my/2017/11/birthday-giveaway-november.html

SAYA NAK TAG AWAK ZAFIRAH, ANA SUHANA & KASIHKU AMANI 

7) Sila nyatakan bagaimana anda tahu mengenai Birthday Giveaway ini dalam entry
   blog anda.Contoh: Saya mengetahui mengenai Birthday Giveaway ini setelah
   ditag oleh rakan blogger>>nabilasyifa (contoh)

SAYA DAPAT TAHU DARI RAKAN BLOGGER

8) Tinggalkan URL entry blog anda mengenai Birthday Giveaway Ini di ruangan comment.
   Senang je kan? apa tunggu lagi? jomlah join Birthday Giveaway ni.
   Bukannya selalu buat pun.

   Hadiah menarik menanti 3 pemenang bertuah!Hadiah adalah seperti berikut:


  Hadiah Pertama:

1) Hadiah Misteri.

2) Tudung dari koleksi 3nurulscollection.

3) Fridge Magnet.

4) Kupon Diskaun Baucer beli-belah dari 3nurulscollection.

5) Tersenarai dalam Bloglist di Blog Nabilasyifa dan 3nurulscollection (setahun).



   Hadiah Kedua:

1) Tudung dari koleksi dari 3nurulscollection.

2) Fridge Magnet.

3) Kupon Diskaun Baucer beli-belah dari 3nurulscollection.

4) Tersenarai dalam Bloglist di Blog Nabilasyifa dan 3nurulscollection (setahun).



   Hadiah Ketiga:

1) Tudung dari koleksi dari 3nurulscollection.

2) Fridge Magnet.

3) Kupon Diskaun Baucer beli-belah dari 3nurulscollection.

4) Tersenarai dalam Bloglist di Blog Nabilasyifa dan 3nurulscollection (setahun).


BERMINAT? JOM JOIN!!!  Tarikh tutup penyertaan adalah pada >> 31 December 2017


GIVEAWAY PHOTO POLAROID AZHAFIZAH.COM

November 23, 2017 1 Comments
Sempena buka kedai Print Photo Polaroid, Fiza nak buat satu "Giveaway Photo Polaroid azhafizah.com" untuk semua blogger. Syarat-syarat mudah sangat. Tak perlu nak tekan follow atau like dan sebagainya. Hanya perlu buat satu entri copy paste dan letakkan link entri dalam kotak komen. Senang kan? jomlah beramai-ramai meriahkan Giveaway yang mudah lagi simple ni.


Hadiah
20pcs photo polaroid saiz 3R x 1 pemenenang.
20pcs photo polaroid saiz 2R x 1 pemenenang.

Tarikh Tamat
30 November 2017, 23:59

Note : Pemilihan pemenang secara random.


Berminat untuk print photo polaroid murah, boleh terus email : azhafizahmdnor@gmail.com atau whatsapp terus >> http://azhafizah.wasap.my/
Read more: http://www.azhafizah.com/2017/11/giveaway-photo-polaroid-azhafizahcom.html#ixzz4zDpXrZPB

Rabu, 22 November 2017

Family Day Trip ke Pulau Langkawi Part 3

November 22, 2017 2 Comments
Untuk sambungan entry yang nie, lepas kiteorang p naik Cable Car, kiteorang p plak Skydome..Kat Skydome nie xde ape pun yang menarik cuma ada tayangan ala-ala 3D..Bila masuk dalam nie, korang akan ditayangkan dengan skrin berbentuk kubah selama 7 minit dimana korang boleh tengok kat atas tue tapi jangan sampai pening suda la sebabnye ade tayangan roller coster fefeling macam korang naik betul-betul..Yang aku kelakar, boleh plak hero kecik aku nie tidow kat dalam tue..Kesian adik aiman..Penat berjalan ye dikk..

Da tengok tayangan kat Sky Dome, kami p plak kat 3D Art Langkawi..Part sini paling best sebab korang boleh bergambar sakan sampai bateri abih gara-gara tangkap pic kat sini..Pesanan aku kalau korang nak masuk sini better korang bawak powerbank..Kalau tak, rugi je datang sini tapi tak dapat nak ambil gambar..Kat sini banyak pic anak aku je sebab diowang yang terlebih lebih excited..Kalau ade pun pic aku 1 or 2 keping je..haha..kesian kan..Xpela lagi pun aku da pernah p 3D Art kat Krabi dulu so xde la terkilan sangat..







Macam macam aksi dan gaya la bila bergambar dengan budak-budak nie..Penat berjalan kite balik homestay dulu..Badan pun da melekit lekit nie..Lepas solat maghrib, sebelah malam plak kiteorang lepak makan kat restoran ape ntah nama die tapi berdekatan dengan Dataran Lang..Makanan kat sini boleh tahan la harga die..Nak kata sedap tue bagi aku kurang la..Mayb kiteorang pun xdela nak beriya sangat cari port makanan yang paling sedap area Dataran Lang nie..Malam tue tak de aktiviti sangat just bergambar je..Tue pun anak bujang aku sorang ade pic kat dataran lang yang lain-lain semua da berpecah..

Tengok aweks ke adikk oii..kemain lagi hang nooo...Mata tue..


Sambung lagi next entry untuk hari terakhir di Pulau Langkawi
Part 4-Pantai Chenang & Souvenier


Family Day Trip ke Pulau Langkawi-Part 2

November 22, 2017 2 Comments
Sambungan dari entry semalam..lepas kiteorang makan then rehat-rehat dalam pukul 3 petang macam tue kiteorang pun plan untuk gerak ke Cable Car..Perjalanan dari homestay nak ke Cable Car ambil masa setengah jam juga..Dari jauh da nampak signboard Oriental Village..Jangan tak tahu ye, Cable Car yang yang kiteorang nak naik tue memang betul-betul ada kat dalam Oriental Village nie..Kira dalam kawasan nie banyak tempat yang boleh korang pergi bergantung pada ticket yang korang beli..

Macam aku dan family, kami ambil package 1 kepala untuk dewasa RM40.00 dan kanak-kanak RM30.00..Package ticket termasuk Cable car, Sky Dome, Sky Rex dan 3D Art Museum..Memamg puas la kiteorang berjalan dalam tue..Dalam banyak-banyak tempat yang kami xdan nak p ialah Sky Rex..Sebabnye masa xcukup..Jambatan gantung pun xdan nak naik sebab ayah aku xlarat nak jalan..Cuma dapat tengok dari jauh jela..Ok la tue..nak p sana pun kena bayar tau..Untuk berjalan kaki dewasa RM5 dan kanak-kanak RM3..Kalau rasa tak larat nak jalan korang boleh naik Skyglide RM15..


Pintu Masuk ke Sky Cab

Antara tempat yang menarik disini

Anak dan Cucu Pak Radzi

My Happy Family

View Dari Dalam Cable Car

Pemandangan dari Cable Car


Bagi korang baru first time nak g sini, aku syorkan korang g awal sikit sebab takut xsempat korang nak naik semua benda yang ade kat sini..Lagi 1 tempat nie buka sampai pukul 7 petang je tau..Rancang la masa korang dengan sebaik mugkin supaya korang tak lepaskan peluang untuk bergambar kat sini..View die memang cantik!!

Sambung di next entry....Part 3-Dataran Lang & 3D Art Langkawi

Selasa, 21 November 2017

Family Day Trip ke Pulau Langkawi-Part 1

November 21, 2017 4 Comments
Jom kite throwback apa yang nad buat masa hari sabtu lepas?Sebenarnya da lama plan nak p Langkawi tapi baru tahun nie menjadi..Seronok tak terkata baq hang!!Itu pun ade yang dapat join macam my husband & abang ipar kerja dan adik lelaki atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan..Next trip minta cuti awal2 noo..

Perjalanan pertama kami ke Jeti Kuala Kedah..Dari SP nak ke Jeti nie sebenarnya xdela lama mana dalam 1 jam da sampai tapi disebabkan ade exsident masa atas highway tue ambil masa hampir 1 jam baru sampai..Ikutkan kami grak awal da pukul 7.30 sebab tiket kami pukul 10 pagi..Nak tak nak kena tempuh juga la jem exsident tue..Sampai-sampai kat Jeti Kuala Kedah da pukul 9.15 pagi..









Perjalanan diteruskan ke Pulau Langkawi..Mengambil masa lebih kurang 1 jam 45 minit..tepat jam 12.00 tengahari kami pun sampai ke Pulau Langkawi..Setibanya di Pulau Langkawi, kami cari plak kereta sewa dan homestay..Actually kereta sewa dan homestay memang kiteorang da booking awal..Tunggu punya tunggu sampai juga kereta yang kami sewa tue..Harga untuk 2 buah kereta sewa yang kami sewa nie RM220 iaitu kereta toyota avanza dan kereta proton Iriz..Ok la untuk sehari..Al maklum la kami nie keluarga besar..

Bila da dapat kereta, kami teruskan perjalanan ke kedai makan sebab masing-masing da lapar dari pagi xsarapan..Bangun pagi siap-siap terus gerak..Mau tak kebuluq kami..huhu..Pilihan kedai makan yang kami p nie pun berdekatan dengan homestay tempat kami bermalam..So lepas makan kami pun singgah ke homestay dalam pukul 2 petang kami check in..

Berpatutan juga la sewa homestay nie untuk 1 malam RM300 sebab kami cuti time peak season..Kalau hari biasa dapat RM250..Terdapat 5 bilik kt homestay nie..Cukupla untuk keluarga besaq kami nie sorang 1 bilik..2 bilik aircond siap ngn dapur, peti ais, mesin basuh, dapur elektrik, perkakas seperti pinggan mangkuk, cawan, jug kittle dan ruang tamu yang sangat selesa..Tapi sayang aku tak sempat nak amik pic dalam rumah nie sebab henpon aku tengah cas..Tapi aku boleh share la pic nie dari facebook yang mana pernah sewa homestay kat sini rata-rata puas hati la..Homestay nie terletak berhadapan dengan Idaman Suri..





Jom sambung lagi next entry...Part 2-Cable Car




Khamis, 2 November 2017

LAZADA CONTEST DATANG LAGI

November 02, 2017 12 Comments







Hi Blogger,

Our special Online Revolution Blogger Contest is now live

You can submit the link to your article to contest@lazada.com.my with the subject titled: Lazada Online Revolution Blogger Contest.
Last date for entry submission: 14 December 2017.

Remember: the number of prizes will increase depending on the number of participants so spread the word to your blogger friends to increase your chances of winning!


How to Join?

1 - To take part in this contest, each contestant needs to answer to all the questions specified below 
     and write in their post:

 a. Do you remember the first product that you ever purchased online? What was it and how was 
        your experience? 
 b. Which types of products would you prefer buying online? 
 c. What to you love about online shopping? 
 d. Which products did you buy or are you planning to buy on Lazada during the 
        Online Revolution sales? 

2. Contestants need to mention the Online Revolution (https://www.lazada.com.my/online-revolution) that will take place from 11 November to 14 December 2017. We have attached the official Online Revolution banner to this email, all contestants are allowed to use it in their article.

3. The article must contain screenshots of the products mentioned in point 1.d.

4. Contestants are required to submit the link to their article via e-mail to contest@lazada.com.my 
    with the subject titled: Lazada Online Revolution Blogger Contest.

5. Contestants are welcomed to post the article in any language. 

6. Winners will be selected at random.


Prizes – More Participants, More Winners!*

Depending on the overall number of participants there will be either 25, 50, 80 or 111 winners: 

1. Less than 200 Participants (25 winners)
 1st Prize: 1 x RM300 voucher
 2nd Prize: 9 x RM150 vouchers
 3rd Prize: 15 x RM100 vouchers

2. More than 200 Participants (50 winners)
 1st Prize: 1 x RM500 voucher
 2nd Prize: 15 x RM150 vouchers
 3rd Prize: 34 x RM100 vouchers

3. More than 350 Participants (80 winners) 
 1st Prize: 1 x RM750 voucher
 2nd Prize: 35 x RM150 vouchers
 3rd Prize: 44 x RM100 vouchers

4. More than 500 Participants (111 winners) 
 1st Prize: 1 x RM1,000 voucher
 2nd Prize: 50 x RM150 vouchers
 3rd Prize: 60 x RM100 vouchers



All the best for your entry!