Follow Us @soratemplates

Rabu, 25 April 2018

Just Seafood-Syurga Makanan Laut

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


Ada tak dikalangan korang yang suka makan makanan laut??Kalau ada apa kata korang singgah dulu di Just Seafood yang terletak di Sunway giza, Kota Damansara.Untuk korang yang gemar makan makanan laut inilah tempat yang wajib korang terjah..


Di Just Seafood menghidangkan pelbagai jenis makanan laut yang segar dan konsep makanan di restoran ini adalah bertemakan ala-ala shellout gittew..Nasi Lemak Cajun merupakan antara menu utama yang wajib korang cuba disini.Nasi lemak Cajun nie bukan selalu ada tau, hanya ada pada waktu-waktu tertentu sahaja..


Terima kasih pada tokey Just Seafood iaiu Mr Terence Ham kerana telah memberi peluang untuk Nad merasai sendiri keenakan Nasi Lemak Cajun yang begitu unik sebab apa nad cakap unik ianya dihidangkan bersama dengan taburan kacang dan ikan bilis serta lambakan makanan laut yang segar seperti udang, lala, ketam, kerang, sotong, kentang, lobak haisshh memikat hati betul lah sampai makan pun tak pandang kiri kanan..


Selain Nasi Lemak Cajun, restoran ini juga menghidangkan menu baru iaitu Creamy Seafood Durian..Serius nad cakap menu nie nad tak pernah jumpa kat mana-mana kedai seafood pun..Rasa Creamy Seafood Durian nie ok la tapi tak kena dengan tekak nad..Cukup la nad dapat rasa nak makan lebih-lebih tue memang tak la sebab ada manis durian tue tak boleh masuk dengan tekak nad..Kalau korang hantu durian boleh la try makan Creamy Seafood Durian nie..


Untuk korang yang kurang gemar dengan menu Creamy Seafood Durian macam nad, jangan risau korang boleh cuba menu Golden Salted Egg Seafood nie..Dalam banyak-banyak menu, menu nie nad paling  highly recommended dekat korang sebab menu nie sedap tak terkata lagi-lagi dapat cicah dengan mantao..Mantao nie die macam cakoi tapi die bulat-bulat..Memang sedap la makan time perut tengah berdondang sayang sampai tak sempat nak snap pic mantao nie..Nanti korang tengok la sendiri rupa die macam mana kalau korang makan kat sini..

Amacam??Mengancam tak makanan laut dekat Just Seafood nie??Kalau mengamcam apa lagi bawak la family dan kawan-kawan datang sini..Tak rugi kalau korang datang makan kat sini sebab makanan seafood die tak kedekut dan pelayan restoran dekat sini friendly sangat..Nad dah cuba korang bila lagi??Bagi korang yang nak try makan seafood di Just Seafood nie, nah details die ada dekat bawah nie..

Sebelum bersurai dapat juga bergambar kenangan dengan pengacara jalan-jalan cari makan musim lalu iaitu kak Maria Tengku Sabri..




 Address : A-9-G, Sunway Giza Mall, Jalan PJU 5/14, Dataran Sunway, Kota Damansara, 47810, Petaling Jaya, Malaysia.

Business Hours : 12pm- 10.30pm (Mon – Sun)

Contact number: 012-2290855 or 03-61446366
FB : Just Seafood
IG : Just seafood

3 ulasan:

  1. too bad I can't really eat seafood. sedapnyaaaa

    BalasPadam
  2. wahhhh.. sedap menu :)

    BalasPadam
  3. Its a nice tasty sea food, I have never seen this kind of food.

    BalasPadam