Ik

Selasa, 20 Ogos 2019

Miliki Kediaman Mewah Dan Eklusif di Elegan Residensi@Taman Putra Perdana





Memiliki kediaman yang mewah dan eklusif merupakan impian setiap orang. Untuk memenuhi impian tersebut, pihak pemaju iaitu Tema Warisan Sdn Bhd (Gadang Holdings Group) telah pun merealisasikan impian tersebut menjadi kenyataan dengan membina sebanyak 404 unit rumah 1 1/2 Storey TownHouse  yang terletak di Elegan Residensi@Taman Putra Perdana dan dilengkapi dengan persekitaran semulajadi yang sangat menarik.


Kediaman ini punyai susun atur yang luas, ruang yang lebih praktikal dan selesa. Dibina dengan 4 jenis type iaitu :

Type A : Intermediate Unit
Type B : End Lot Unit
Type C1 : Corner Unit
Type C2 : Corner Unit




Untuk mereka yang tinggal di utara dan selatan tidak perlu risau untuk membeli rumah disini kerana ianya mempunyai jalan masuk peribadi yang dibina khas untuk kehidupan yang lebih baik.


Terletak di lokasi yang strategik, ia memudahkan pertukaran laluan berbentuk semanggi di selatan kawasan enclave yang mana menghubungkan Putrajaya, Cyberjaya, Kuala Lumpur dan KLIA melalui rangkaian lebuhraya utama :

SKVE
MEX
LDP
KESAS

5km Cyberjaya
⬇️
14km Bandar Puchong Jaya
⬇️
19km Putrajaya
⬇️
20km Bandar Sumway/Subang Jaya
⬇️
22km IOI Resort City
⬇️
32km KLIA/KLIA2

Dilengkapi dengan pelbagai kemudahan seperti restoran, sekolah, shopping mall, outdoor facilities, nad yakin kediaman ini mampu dimiliki oleh semua orang. Apatah lagi dekat sini ada tasek yang cantik.
















Bagi mereka yang ingin memiliki kediaman yang selesa dan mewah ini, apa kata anda datang dan lihat sendiri show unit ready for viewing di Elegan Residensi@Taman Putra Perdana pada 24 dan 25 August 2019 bermula jam 10.00 pagi sehingga 5.00 petang. Pelbagai acara dan aktiviti menarik disediakan untuk anda. So datang beramai-ramai ok..


Untuk sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut berkenaan Elegan Residensi@Taman Putra Perdana boleh layari sesawang ini :

Website : Elegan Residensi@Taman Putra Perdana
Contact : 013-3970855
Office : 03-80665533

#eleganresidensi
#pestameriahceria
#affordablehouse
#durianparty
#temawarisan
#townhouse
#putraperdanahouse


39 ulasan:

  1. Cantik-cantik rumahnya. Siapa yang tengah plan nak beli rumah boleh luangkan masa datang ke sana untuk lihat show unit yang ada. Kemudahan semua dekat ye

    BalasPadam
    Balasan
    1. Datang la hujung mnggu nie..mana tau brkenan di hati..lg pun lokasi die strategik sgt..

      Padam
  2. You have a very cool blog, pls check our blog out too :) https://www.collectr.tech

    BalasPadam
  3. Nice house to stay. Will go this weekend to have a look on their show house and if my children love it too, will consider buying it.

    BalasPadam
  4. Balasan
    1. Cantik sangat design rumah nie..kite tgok pn trus berkenan

      Padam
  5. Hey,....... thanx for sharing this review. Maybe I can recommend this to a few of friends yg asyik dgn house hunting. This weekend eh. Ok I recommend. Tq.

    BalasPadam
  6. Wah. Mewah!
    Tak mampu lah aida gini :)
    Kalau la mendpt, wow. Besar. Fasiliti ohsem. Tempat hot.
    Now susah nak cari developer yg bebetul buat rumah cantik gini. So, yg berkemampuan, uolls better dtg booking sini. Memang bebenar home sweet home :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insyallah suatu ari nnt bakal jdi umh idaman kan..hehe..kite berangan la dlu..mana tau jadi knyataan..xgittew..

      Padam
  7. Melihat design rumah, ia memang class vvip punya ini kalau tidak silap Naim lah. Kerana design sebegini berada kawasan elit terutama di Kota Kuala Lumpur. Apapun terima kasih share info sebegini.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama2 naim..kot ade sesiapa yg tgh nak cri umah tue..better untuk yg xde komitmen n baru kawin ok la klu nk bli..

      Padam
  8. Lawanya show unit dia. Rumah nampak mewah, luas. Ada rezeki bolehla buat design macam ni kat rumah sendiri

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan kak marina..design die mmg cantik dan elegan

      Padam
  9. Taman Putra Perdana area Puchong baru tu ke? Quite a lot jugak lah ye 404 unit dibuka. Tak perasan a new housing area bila lalu situ. If tempat baru quite nice sebab jalan dia tembus mana2 macam dalam gambar tu highway dia can go anywhere tak jam macam puchong lama tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yup..betul tue..dkt area puchong baru..rumah die betul2 mghadap hway..

      Padam
  10. Dekorasi rumah impian kita lah tengok hiasa dalaman yang sangat cantik dan menarik bestnya kita nak sangat dapat rumah macam ni hehehehe tapi rumah yang ada pun dah syukur...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mmg cantik maha hiasan dlaman rumah nie..kite pn nk buat jgk la mcm nie nnt..

      Padam
  11. Cantiknya rumah tu, sis mampu berangan angan aje lah, takut nak membeli lagi takut berhutang nanti tak mampu nak bayar. Kalau ada duit sure sis pilih rumah macam ni..:D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe..xpe sis..kite pn mmpu tgok jela..klu kite da kaya raya nnt haa boleh la buat design rumah mcm nie..

      Padam
  12. Dekat je dengan area rumah Rawlins nie. Adakah Rawlins akan membeli satu lagi hartanah?
    Doakan ye - moga ada rezki nak menambah aset.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amin..tambah asett xpe rawlins..jgn tambah hat lain..hehe..

      Padam
  13. Fuh! Menarik sungguh plan rumah dia. Cantik pon ya. Eksklusif! Nanti nak buat rumah tapi dekat tanah kampung je hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok jgk buat design mcm gini tp suasana kg..i likee..

      Padam
  14. cantiknya ! mek pulak terasa nak buat deko macam rumah contoh tu. untuk gaji semasa masih lagi tak layak dengan harga rumah ni. entah bila mmpunya. huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insyallah suatu hari nnt..klu x, kite buat design sebiji mcm nie untuk umah sndri nnt..tp kna ade tanah la..

      Padam
  15. Eh weekend ni lah kan boleh tengok show unit. mana tau tertarik nak beli rumah kat sini kan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. A'ahh..boleh je dtg tgok show unit house die.. lia nak duk sini trus pn boleh..xyah balik pneng tau..hihi

      Padam
  16. cantik2 yer rumah kat sini.untung lah orang yang stay area sini, boleh beli rumah dengan tawaran menarik

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bg mereka yg bujang atau yg baru kawin dan xde komitmen nd rasa ok la..klu mcm nd, mmpu tgok jela sbb komitmen bnyk..

      Padam
  17. cantik sangat sangat ID rumah ni. fuhh kalau dapat ni tak payah keluar rumah pon best dah, leoak kat umah sendiri je kan hehe, btw, template blog kita sama lah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe..tuela kte pn baru perasan template kite sama..tp umah xsama kan..hihii..klu dpt umh nie mmg xla nk kluar..selesa n luas kot..

      Padam
  18. Cantiknya. terus rasa tak sabar nak ada rumah sendiri.For now hanya mampu menyewa. InshaAllah ada rezeki nanti nak jugak beli rumah sendiri.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amin..mudah2an..smoga dimakbulkan..kite pn mnyewa jgk skrg nie..tringin gk nk ade umh sndri..

      Padam
  19. Taman Putra Perdana ni sgt cantik rumah2 dia, skrg semua org ingin beli rumah jika mampu jd simpan2lah duit utk masa dpn

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tue kak halimah..kna kumpul dari skrg..hrga umh pn mkin lama mkin naik..klu dpt buat kt tanh sndri lg untung kan..

      Padam
  20. Cantiknya rumah! Nampak
    luas dan yang penting centre dan easy to connect to nearest anywhere. Boleh visit rumah contoh ni nanti. huhuhu

    BalasPadam
  21. wahhh ! memang cantik dan eksklusif betul ya perumahan di sini. rasa nak beli satu tp apakan daya, belum layak dan mampu. one day insyaAllah. lokasi dia menarik dan strategik.

    BalasPadam
  22. woww..cantik rumah ni.tp belum mampu nak beli. kena kerja kuat lagi la ni ;-)

    BalasPadam
  23. perghhh lawo lawo! rasanya kalau lawa macam ni, tak keluar rumah hahahaha.

    BalasPadam