HOME FAMILY RECIPE BEAUTY LIFESTYLE REVIEW TIPS

Rabu, 27 Disember 2017

Rabu, 20 Disember 2017

HAVANA by Camila Cabello ft. Young Thug

Rabu, Disember 20, 2017 8 Comments






Hey

Havana, ooh na-na (ay)
Half of my heart is in Havana, ooh-na-na (ay, ay)
He took me back to East Atlanta, na-na-na
All of my heart is in Havana (ay)
There's somethin' 'bout his manners (uh huh)
Havana, ooh na-na (uh)

He didn't walk up with that "how you doin'?" (uh)
(When he came in the room)
He said there's a lot of girls I can do with (uh)
(But I can't without you)
I'm doin' forever in a minute (hey)
(That summer night in June)
And papa says he got malo in him (uh)
He got me feelin' like

Ooh-ooh-ooh, I knew it when I met him
I loved him when I left him
Got me feelin' like
Ooh-ooh-ooh, and then I had to tell him
I had to go, oh na-na-na-na-na

Havana, ooh na-na (ay, ay)
Half of my heart is in Havana, ooh-na-na (ay, ay)
He took me back to East Atlanta, na-na-na (uh huh)
All of my heart is in Havana (ay)
My heart is in Havana (ay)
Havana, ooh na-na

Jeffery
Just graduated, fresh on campus, mm
Fresh out East Atlanta with no manners, damn
Fresh out East Atlanta
Bump on her bumper like a traffic jam
Hey, I was quick to pay that girl like Uncle Sam (here you go, ay)
Back it on me, shawty cravin' on me
Get to diggin' on me (on me)
She waited on me (then what?)
Shawty cakin' on me, got the bacon on me (wait up)
This is history in the makin' on me (on me)
Point blank, close range, that be
If it cost a million, that's me (that's me)
I was gettin' mula, man they feel me

Havana, ooh na-na (ay, ay)
Half of my heart is in Havana, ooh-na-na (oh, ay, ay)
He took me back to East Atlanta, na-na-na (oh no)
All of my heart is in Havana (ay)
My heart is in Havana (ay)
Havana, ooh na-na

Ooh na-na, oh na-na-na (oo-ooh)
Take me back, back, back like
Ooh na-na, oh na-na-na (yeah, babe)
Take me back, back, back like
Ooh na-na, oh na-na-na (yea, yeah)
Take me back, back, back like
Ooh na-na, oh na-na-na (yea, babe)
Take me back, back, back
(Hey, hey)
Ooh-ooh-ooh
Ooh-ooh-ooh
Take me back to my Havana

Havana, ooh na-na
Half of my heart is in Havana, ooh-na-na (oh, yeah)
He took me back to East Atlanta, na-na-na (ay, ay)
All of my heart is in Havana
My heart is in Havana (ay)
Havana, ooh na-na

Uh huh
Oh na-na-na (oh na, yeah)
Oh na-na-na
Oh na-na-na
No, no, no, take me back
Oh na-na-na
Havana, ooh na-na

Isnin, 18 Disember 2017

GIVEAWAY YES 2017 BY ROXALYNNE

Isnin, Disember 18, 2017 7 Comments


Jemput join Giveaway by ROXALYNNE

End Date : 30 Disember 2017

FB : www.facebook.com/nadiamdradzi
TWITTER : www.twitter.com/mizz_lela
IG : www.instagram.com/nafiz_forever
BLOG : www.aimanziyad.blogspot.my

Food Review : Boraq-Boraq Restaurant

Isnin, Disember 18, 2017 7 Comments

Bagi korang yang kaki makan, nad ada berita baik untuk korang bagi yang berada disekitar rawang, jom nad nak ajak korang makan dekat Boraq-Boraq Restaurant nie..Nak tahu ape yang best dekat sini??Jom kita intai menu dia :


* Nasi Kukus Ayam Berempah
* Mee Jawa
* Mee Bandung
* Laksa Johor
* Laksa Penang
* Masakan Panas
* Western




Selain menu diatas, Boraq-Boraq Restaurant juga ada menyediakan Boat Noodle Negaraku Style dengan menu yang gempaq dan korang WAJIB cuba antaranya :



↣Nasi Ayam Hainan
↣ Beef Thai Rice Noodle
↣ Spaghetti Carbonara
↣ Spaghetti Bolognese
↣ Caesar Salad
↣ Soto Ayam
↣ Mee Bandung
↣ Rojak Tauhu
↣ Laksa Utara
↣ Laksa Johor
↣ Rice Chicken Blackpaper





Rugi kalau korang tak try..Ikut selera korang la nak makan ape kalau tengok menu dekat atas tue semua aku nak try tapi en suami cakap jangan membazir takut tak habis maklumla ikut size tekak masing-masing..Macam yang aku order nie 5 mangkuk je sebab aku yang teringin nak makan..Aku amik soto ayam, mee jawa, rojak tauhu, laksa utara dan rice chicken blackpaper..En suami teman jela kite makan ye..hihi..So far bagi aku makanan dekat sini kena dengan tekak aku, sesedap rasa dan paling penting berbaloi dengan harga dia..Mana nak dapat makanan dengan harga yang murah dan sedap macam nie kan??Persekitaran pun bersih dan layanan dari staff pun sopan je..Pada korang yang tak tahu,Boraq-Boraq Restaurant juga pernah keluar dekat JJCM tau..So boleh dikatakan port makanan viral yang wajib korang cuba..




Peneman Setia Saya

Bagi korang yang nak cuba, disini nad bagi detail tempat dan masa operasi Boraq-Boraq Restaurant nie : -

Nak tau lokasi dekat mana??


Lokasi :

No 36 Jalan Desa 1/1, Bandar Country Homes
Rawang, Selangor

Waktu Operasi :

Isnin - Khamis : 1:30 Tengahari - 11:00 Malam
Jumaat - Ahad : 12:30 Tengahari - 11:00 Malam 
Closed : Tuesday


Selamat Menjamu Selera UOLSS





"Giveaway Bulan Cinta by Dilah"

Isnin, Disember 18, 2017 5 Comments



Happy anniversary to sis nor afdilah semoga hubungan ini kekal hingga ke akhir hayat..Saya punya anniversary da lepas bulan october ari tue yang ke 9 tahun..

Pada korang yang nak join jom klik banner diatas. Tarikh last GA nie ialah pada 31.12.2017

Good luck uollss!!



Selasa, 12 Disember 2017

Kehilangan Sudah Terjawab

Selasa, Disember 12, 2017 4 Comments
2 hari yang lalu, nad dikejutkan dengan berita kehilangan kucing nad nama die momot..Dah smnggu nad xnampak die..Bila tanya jiran rumah atas die cakap ade nampak si momot ade kat blok sebelah..Tiap kali balik kerja, petang-petang nad pergi cari momot panggil-panggil nama die dan bawak bekas makanan die siap goncang-goncang lagi dengan harapan momot keluar la dari rumah kosong tue..Panggil punya panggil pun tak juga die kelaur..Masuk hari ke dua pencarian momot nad tanya jiran bawah rumah..Ada nampak kucing hitam putih tak?Budak bawa rumah cakap yang pakai rantai leher tue ke?Nad pun jawab la ye..ooo kucing tue da mati la kak..Perghh bila dapat tau budak tue cakap si momot nad da mati terus air mata nad bertakung dan sempat tanya bila mati?Budak tue cakap da seminggu patutla nad cari momot panggil-panggil nama die tak menyahutt kelibat die pun tak nampak rupa-rupanya momot da pergi meninggalkan nad..huhu..sedeynye ya allah hanya allah je yang tahu bila rasa kehilangan nie..Nad tany budak tue lagi mati sebab ape?Budak tue cakap mati kena langgar..Nad tanya siapa yang langgar??Budak tue cakap jiran rumah atas yang langgar dan bapak budak tue yang tanam dan tak sempat nad nak tanya tanam kat mana terus nad masuk rumah menangis sepuas-puasnya..Patutla masa nad cuti minggu lepas da nampak sangat perubahan si momot nie..Bila nad keluar p kerja die tak nak keluar nak duduk dalam rumah..Sempat la tidow dengan die buat kali yang terakhir..Peluk cium die..Ya allah sebak rasanya..Dulu masa momot ada momot selalu temankan nad makan, teman nad sidai baju kat koridor depan, teman nad berbual time nad dok sorang-sorang kat rumah, time nad tengah mop lantai momot suka main mop tue..Die ingat kite tengah main dengan die tapi sekarang nie da tak ade momot nak teman nad macam dulu..Sedey sesangat..Tapi sebelum momot mati nad ade amik pic die..Kata orang tua-tua tak elok tangkap gambar kucing nanti umur tak panjang?Betul ke??Nad tak tau la plak sebab nad ade amik pic die masa tengah sibuk-sibuk beli baju sekolah anak si momot pun dengan eloknye la landing kat situ..Tue la pic terakhir nad amik..

Semoga momot tenang disana..Rindu sangat kat kau momot..

Masa momot nie mati anak-anak nad sorang pun tak tahu..Bila nad bagitau kat diowng terus diowang pun turut bersedey..Takpelah nanti kita cari kucing lain walaupun tak sama dan manja macam si momot nie..Tak puas kami nak main-main dengan kau momot akhirnya kau pergi meninggalkan kami..Kami semua sayang kau momot..

#momot
#sihitamputih
#kesayangankami
#semogatenangdisana

Surat Cinta Untuk Starla-Virgoun

Selasa, Disember 12, 2017 2 Comments

                                               






                                                 Ku tuliskan kenangan tentang
                                                    Caraku menemukan dirimu

Tentang apa yang membuatku mudah

Berikan hatiku padamu

Takkan habis sejuta lagu
Untuk menceritakan cantikmu
'kan teramat panjang puisi
'tuk menyuratkan cinta ini

Telah habis sudah cinta ini
Tak lagi tersisa untuk dunia
Karena telah ku habiskan
Sisa cintaku hanya untukmu

Aku pernah berpikir tentang
Hidupku tanpa ada dirimu
Dapatkah lebih indah dari
Yang ku jalani sampai kini

Aku selalu bermimpi tentang
Indah hari tua bersamamu
Tetap cantik rambut panjangmu
Meskipun nanti tak hitam lagi

Bila habis sudah waktu ini
Tak lagi berpijak pada dunia
Telah aku habiskan sisa hidupku
Hanya untukmu

Dan telah habis sudah cinta ini
Tak lagi tersisa untuk dunia
Karena telah ku habiskan sisa cintaku
Hanya untukmu
Untukmu, hidup dan matiku

Bila musim berganti
Sampai waktu terhenti
Walau dunia membenci
Ku kan tetap di sini

Bila habis sudah waktu ini
Tak lagi berpijak pada dunia
Telah aku habiskan sisa hidupku
Hanya untukmu

Telah habis sudah cinta ini
Tak lagi tersisa untuk dunia
Karena telah ku habiskan sisa cintaku
Hanya untukmu

Karena telah ku habiskan sisa cintaku
Hanya untukmu

Jumaat, 8 Disember 2017

"Mystery Giveaway by www.myafarisha.com".

Jumaat, Disember 08, 2017 8 Comments




Mystery Giveaway by www.myafarisha.com

Klik banner untuk join
Cara penyertaan:
  • Mesti menetap dalam Malaysia
  • Boleh pilih untuk join di blog atau di instagram atau kedua-duanya. Tapi, Mya akan pilih salah satu kalau nama terpilih untuk dua-dua penyertaan.
  • Untuk penyertaan blog, 
    • Mesti follow blog Mya dan instagram Mya
    • Like page Mya *untuk memudahkan komunikasi*
    • Buat entri dengan tajuk "Mystery Giveaway by www.myafarisha.com".
    • Copy and paste code yang diberikan di bawah ni dan publish.
    • Tinggalkan link entri dalam bahagian komen.
  • Untuk penyertaan instagram, boleh rujuk di post ini.
Hadiah:
  • Mystery box bernilai RM100 untuk setiap pemenang.
Tempoh:
  • Bermula 8 Disember 2017 sehingga 8 Januari 2018

Rabu, 29 November 2017

Sis Gee First Giveaway

Rabu, November 29, 2017 8 Comments


HADIAH-HADIAH :
1 x hadiah utama : 
1 Planner 2018 yang comel
1 fridge magnet 
1 keychain
Dimasukkan dalam bloglist
 
2 x hadiah ke dua
1 Fridge Magnet Penyu
1 Keychain 
Dimasukkan dalam bloglist
10 x blogger bertuah
Dimasukkan dalam bloglist Blog Sis Gee
TARIKH GIVEAWAY :

24 November 2017
hingga
12 Disember 2017
 

Khamis, 23 November 2017

Birthday Giveaway November

Khamis, November 23, 2017 0 Comments




Okey, Syarat? senang sahaja. Birthday Giveaway ni adalah kerjasama dengan empunya Blog 3nurulscollection. Atau FB nya >>> 3NC

Jadi dialu-alukan anda semua untuk menyertai Giveaway ni.

Berikut adalah langkah2 penyertaan Anda:


1) FOLLOW Blog NabilaSyifa >>
   https://mylittlepad-syifa.blogspot.my/2017/11/birthday-giveaway-november.html

2) FOLLOW INSTAGRAM >>https://www.instagram.com/nabilasyifa1121/

3) FOLLOW Blog 3nurulscollection >>
   http://3nurulscollection.blogspot.my/

4) LIKE page FB 3nurulscollection >>
   https://www.facebook.com/3NurulsCollection.3NC/

5) FOLLOW INSTAGRAM 3nurulscollection >> https://www.instagram.com/noorul_official

6) Tag 3 orang rakan Blogger anda, dan jangan lupa post entry mengenai Birthday Giveaway
   Ini diBlog anda dan Linkkan ke page ini.URL Link >>
   http://mylittlepad-syifa.blogspot.my/2017/11/birthday-giveaway-november.html

SAYA NAK TAG AWAK ZAFIRAH, ANA SUHANA & KASIHKU AMANI 

7) Sila nyatakan bagaimana anda tahu mengenai Birthday Giveaway ini dalam entry
   blog anda.Contoh: Saya mengetahui mengenai Birthday Giveaway ini setelah
   ditag oleh rakan blogger>>nabilasyifa (contoh)

SAYA DAPAT TAHU DARI RAKAN BLOGGER

8) Tinggalkan URL entry blog anda mengenai Birthday Giveaway Ini di ruangan comment.
   Senang je kan? apa tunggu lagi? jomlah join Birthday Giveaway ni.
   Bukannya selalu buat pun.

   Hadiah menarik menanti 3 pemenang bertuah!Hadiah adalah seperti berikut:


  Hadiah Pertama:

1) Hadiah Misteri.

2) Tudung dari koleksi 3nurulscollection.

3) Fridge Magnet.

4) Kupon Diskaun Baucer beli-belah dari 3nurulscollection.

5) Tersenarai dalam Bloglist di Blog Nabilasyifa dan 3nurulscollection (setahun).



   Hadiah Kedua:

1) Tudung dari koleksi dari 3nurulscollection.

2) Fridge Magnet.

3) Kupon Diskaun Baucer beli-belah dari 3nurulscollection.

4) Tersenarai dalam Bloglist di Blog Nabilasyifa dan 3nurulscollection (setahun).



   Hadiah Ketiga:

1) Tudung dari koleksi dari 3nurulscollection.

2) Fridge Magnet.

3) Kupon Diskaun Baucer beli-belah dari 3nurulscollection.

4) Tersenarai dalam Bloglist di Blog Nabilasyifa dan 3nurulscollection (setahun).


BERMINAT? JOM JOIN!!!  Tarikh tutup penyertaan adalah pada >> 31 December 2017


GIVEAWAY PHOTO POLAROID AZHAFIZAH.COM

Khamis, November 23, 2017 1 Comments
Sempena buka kedai Print Photo Polaroid, Fiza nak buat satu "Giveaway Photo Polaroid azhafizah.com" untuk semua blogger. Syarat-syarat mudah sangat. Tak perlu nak tekan follow atau like dan sebagainya. Hanya perlu buat satu entri copy paste dan letakkan link entri dalam kotak komen. Senang kan? jomlah beramai-ramai meriahkan Giveaway yang mudah lagi simple ni.


Hadiah
20pcs photo polaroid saiz 3R x 1 pemenenang.
20pcs photo polaroid saiz 2R x 1 pemenenang.

Tarikh Tamat
30 November 2017, 23:59

Note : Pemilihan pemenang secara random.


Berminat untuk print photo polaroid murah, boleh terus email : azhafizahmdnor@gmail.com atau whatsapp terus >> http://azhafizah.wasap.my/
Read more: http://www.azhafizah.com/2017/11/giveaway-photo-polaroid-azhafizahcom.html#ixzz4zDpXrZPB

Rabu, 22 November 2017

Family Day Trip ke Pulau Langkawi Part 3

Rabu, November 22, 2017 2 Comments
Untuk sambungan entry yang nie, lepas kiteorang p naik Cable Car, kiteorang p plak Skydome..Kat Skydome nie xde ape pun yang menarik cuma ada tayangan ala-ala 3D..Bila masuk dalam nie, korang akan ditayangkan dengan skrin berbentuk kubah selama 7 minit dimana korang boleh tengok kat atas tue tapi jangan sampai pening suda la sebabnye ade tayangan roller coster fefeling macam korang naik betul-betul..Yang aku kelakar, boleh plak hero kecik aku nie tidow kat dalam tue..Kesian adik aiman..Penat berjalan ye dikk..

Da tengok tayangan kat Sky Dome, kami p plak kat 3D Art Langkawi..Part sini paling best sebab korang boleh bergambar sakan sampai bateri abih gara-gara tangkap pic kat sini..Pesanan aku kalau korang nak masuk sini better korang bawak powerbank..Kalau tak, rugi je datang sini tapi tak dapat nak ambil gambar..Kat sini banyak pic anak aku je sebab diowang yang terlebih lebih excited..Kalau ade pun pic aku 1 or 2 keping je..haha..kesian kan..Xpela lagi pun aku da pernah p 3D Art kat Krabi dulu so xde la terkilan sangat..







Macam macam aksi dan gaya la bila bergambar dengan budak-budak nie..Penat berjalan kite balik homestay dulu..Badan pun da melekit lekit nie..Lepas solat maghrib, sebelah malam plak kiteorang lepak makan kat restoran ape ntah nama die tapi berdekatan dengan Dataran Lang..Makanan kat sini boleh tahan la harga die..Nak kata sedap tue bagi aku kurang la..Mayb kiteorang pun xdela nak beriya sangat cari port makanan yang paling sedap area Dataran Lang nie..Malam tue tak de aktiviti sangat just bergambar je..Tue pun anak bujang aku sorang ade pic kat dataran lang yang lain-lain semua da berpecah..

Tengok aweks ke adikk oii..kemain lagi hang nooo...Mata tue..


Sambung lagi next entry untuk hari terakhir di Pulau Langkawi
Part 4-Pantai Chenang & Souvenier


Family Day Trip ke Pulau Langkawi-Part 2

Rabu, November 22, 2017 2 Comments
Sambungan dari entry semalam..lepas kiteorang makan then rehat-rehat dalam pukul 3 petang macam tue kiteorang pun plan untuk gerak ke Cable Car..Perjalanan dari homestay nak ke Cable Car ambil masa setengah jam juga..Dari jauh da nampak signboard Oriental Village..Jangan tak tahu ye, Cable Car yang yang kiteorang nak naik tue memang betul-betul ada kat dalam Oriental Village nie..Kira dalam kawasan nie banyak tempat yang boleh korang pergi bergantung pada ticket yang korang beli..

Macam aku dan family, kami ambil package 1 kepala untuk dewasa RM40.00 dan kanak-kanak RM30.00..Package ticket termasuk Cable car, Sky Dome, Sky Rex dan 3D Art Museum..Memamg puas la kiteorang berjalan dalam tue..Dalam banyak-banyak tempat yang kami xdan nak p ialah Sky Rex..Sebabnye masa xcukup..Jambatan gantung pun xdan nak naik sebab ayah aku xlarat nak jalan..Cuma dapat tengok dari jauh jela..Ok la tue..nak p sana pun kena bayar tau..Untuk berjalan kaki dewasa RM5 dan kanak-kanak RM3..Kalau rasa tak larat nak jalan korang boleh naik Skyglide RM15..


Pintu Masuk ke Sky Cab

Antara tempat yang menarik disini

Anak dan Cucu Pak Radzi

My Happy Family

View Dari Dalam Cable Car

Pemandangan dari Cable Car


Bagi korang baru first time nak g sini, aku syorkan korang g awal sikit sebab takut xsempat korang nak naik semua benda yang ade kat sini..Lagi 1 tempat nie buka sampai pukul 7 petang je tau..Rancang la masa korang dengan sebaik mugkin supaya korang tak lepaskan peluang untuk bergambar kat sini..View die memang cantik!!

Sambung di next entry....Part 3-Dataran Lang & 3D Art Langkawi

Selasa, 21 November 2017

Family Day Trip ke Pulau Langkawi-Part 1

Selasa, November 21, 2017 4 Comments
Jom kite throwback apa yang nad buat masa hari sabtu lepas?Sebenarnya da lama plan nak p Langkawi tapi baru tahun nie menjadi..Seronok tak terkata baq hang!!Itu pun ade yang dapat join macam my husband & abang ipar kerja dan adik lelaki atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan..Next trip minta cuti awal2 noo..

Perjalanan pertama kami ke Jeti Kuala Kedah..Dari SP nak ke Jeti nie sebenarnya xdela lama mana dalam 1 jam da sampai tapi disebabkan ade exsident masa atas highway tue ambil masa hampir 1 jam baru sampai..Ikutkan kami grak awal da pukul 7.30 sebab tiket kami pukul 10 pagi..Nak tak nak kena tempuh juga la jem exsident tue..Sampai-sampai kat Jeti Kuala Kedah da pukul 9.15 pagi..









Perjalanan diteruskan ke Pulau Langkawi..Mengambil masa lebih kurang 1 jam 45 minit..tepat jam 12.00 tengahari kami pun sampai ke Pulau Langkawi..Setibanya di Pulau Langkawi, kami cari plak kereta sewa dan homestay..Actually kereta sewa dan homestay memang kiteorang da booking awal..Tunggu punya tunggu sampai juga kereta yang kami sewa tue..Harga untuk 2 buah kereta sewa yang kami sewa nie RM220 iaitu kereta toyota avanza dan kereta proton Iriz..Ok la untuk sehari..Al maklum la kami nie keluarga besar..

Bila da dapat kereta, kami teruskan perjalanan ke kedai makan sebab masing-masing da lapar dari pagi xsarapan..Bangun pagi siap-siap terus gerak..Mau tak kebuluq kami..huhu..Pilihan kedai makan yang kami p nie pun berdekatan dengan homestay tempat kami bermalam..So lepas makan kami pun singgah ke homestay dalam pukul 2 petang kami check in..

Berpatutan juga la sewa homestay nie untuk 1 malam RM300 sebab kami cuti time peak season..Kalau hari biasa dapat RM250..Terdapat 5 bilik kt homestay nie..Cukupla untuk keluarga besaq kami nie sorang 1 bilik..2 bilik aircond siap ngn dapur, peti ais, mesin basuh, dapur elektrik, perkakas seperti pinggan mangkuk, cawan, jug kittle dan ruang tamu yang sangat selesa..Tapi sayang aku tak sempat nak amik pic dalam rumah nie sebab henpon aku tengah cas..Tapi aku boleh share la pic nie dari facebook yang mana pernah sewa homestay kat sini rata-rata puas hati la..Homestay nie terletak berhadapan dengan Idaman Suri..





Jom sambung lagi next entry...Part 2-Cable Car




Khamis, 2 November 2017

LAZADA CONTEST DATANG LAGI

Khamis, November 02, 2017 12 Comments







Hi Blogger,

Our special Online Revolution Blogger Contest is now live

You can submit the link to your article to contest@lazada.com.my with the subject titled: Lazada Online Revolution Blogger Contest.
Last date for entry submission: 14 December 2017.

Remember: the number of prizes will increase depending on the number of participants so spread the word to your blogger friends to increase your chances of winning!


How to Join?

1 - To take part in this contest, each contestant needs to answer to all the questions specified below 
     and write in their post:

 a. Do you remember the first product that you ever purchased online? What was it and how was 
        your experience? 
 b. Which types of products would you prefer buying online? 
 c. What to you love about online shopping? 
 d. Which products did you buy or are you planning to buy on Lazada during the 
        Online Revolution sales? 

2. Contestants need to mention the Online Revolution (https://www.lazada.com.my/online-revolution) that will take place from 11 November to 14 December 2017. We have attached the official Online Revolution banner to this email, all contestants are allowed to use it in their article.

3. The article must contain screenshots of the products mentioned in point 1.d.

4. Contestants are required to submit the link to their article via e-mail to contest@lazada.com.my 
    with the subject titled: Lazada Online Revolution Blogger Contest.

5. Contestants are welcomed to post the article in any language. 

6. Winners will be selected at random.


Prizes – More Participants, More Winners!*

Depending on the overall number of participants there will be either 25, 50, 80 or 111 winners: 

1. Less than 200 Participants (25 winners)
 1st Prize: 1 x RM300 voucher
 2nd Prize: 9 x RM150 vouchers
 3rd Prize: 15 x RM100 vouchers

2. More than 200 Participants (50 winners)
 1st Prize: 1 x RM500 voucher
 2nd Prize: 15 x RM150 vouchers
 3rd Prize: 34 x RM100 vouchers

3. More than 350 Participants (80 winners) 
 1st Prize: 1 x RM750 voucher
 2nd Prize: 35 x RM150 vouchers
 3rd Prize: 44 x RM100 vouchers

4. More than 500 Participants (111 winners) 
 1st Prize: 1 x RM1,000 voucher
 2nd Prize: 50 x RM150 vouchers
 3rd Prize: 60 x RM100 vouchers



All the best for your entry! 

Selasa, 31 Oktober 2017

PULAU GAYA TARIKAN TERBARU DI SABAH

Selasa, Oktober 31, 2017 5 Comments


Korang pernah dengar nama Pulau Gaya?Dekat mana Pulau Gaya nie??Apa yang best kat Pulau Gaya nie??Hah mesti korang tak sabar dan nak tahu apa yang menarik dekat Pulau Gaya nie kan…Jom nad ceritakan serba sedikit tentang keunikan dan keistimewaan Pulau Gaya nie..Kepada korang yang da plan atau sedang merancang percutian sempena cuti sekolah nie, maka tempat yang patut dan wajib korang mesti pergi ialah Pulau Gaya..Tak sah kalau korang da bercuti tapi tak singgah di Pulau Gaya nie..Jom kite tengok apa yang menarik di Pulau gaya nie..

Pulau Gaya nie merupakan Pulau yang terletak di negeri bawah bayu iaitu Sabah dan ianya berhampiran dengan bandaraya Kota Kinabalu..Pulau ini telah menyimpan banyak bahan sejarah yang belum dikaji dan diterokai. Selain itu, pulau ini juga dikatakan menjadi tumpuan pengunjung yang sering datang kesini untuk menikmati panorama pantai dan keindahan alam semula jadi sebab bagi korang yang tak tahu, pulau nie ada hutan tropika yang belum lagi tercemar.

Bagi korang yang gemar melakukan aktiviti di laut biru, apa kata korang cuba scuba diving dan snorkling disini..Terdapat pelbagai jenis terumbu karang yang cantik dan juga ikan yang berwarna warni yang boleh korang lihat dengan mata kepala sendiri silap-silap boleh berenang dengan ikan lumba-lumba tau..hehe.. Untuk korang yang belum pernah lagi datang kesini, maka ciptalah seberapa banyak pengalaman korang. Bagi nad, tempat nie sangat sesuai bagi mereka yang cintakan keindahan alam semulajadi. Nad jamin korang pasti akan puas hati setelah melihat dan merasai sendiri pengalaman apabila menjejakkan kaki disini..

Jom kite tengok plak penginapan yang ada disekitar Pulau Gaya nie..Servey punya servey nad tertarik dengan satu tempat nie iaitu Gaya Island Resort..Sebab apa nad suka Gaya Island Resort nie??Sebabnya lokasi yang strategik dan tidak terlalu jauh hanya 8.36 kilo meter dari lapangan terbang Kota Kinabalu dan berdekatan pula dengan pengangkutan awam...So confirm-confirm la nad tak sesat.
Jom usha pic kat bawah nie..Bagi korang yang plan nak menginap disini, nad pasti korang akan berpuas hati dengan layanan staff disini sebab diorang nie friendly sangat-sangat..Selain bilik yang sangat luas, kemas, teratur dan mewah, terdapat juga kemudahan lain yang disediakan oleh Gaya Island Resort nie antaranya ialah terdapat kolam renang, bagi yang nak santai-santai boleh la santai kat sini, kalau korang nak mandi laut pun boleh juga, ikut korang la..Gaya Island Resort nie juga ada menawarkan perkhidmatan spa untuk korang merehatkan minda dan tenaga, taman, cafe, perkhidmatan laundry & dry cleaning, perkhidmatan limousine, water sport-banana boat, jetski, berkayak, outrigger dan outdoor games iaitu berkuda dan ATV  4-wheel motorspot. Tidak lupa juga, pihak hotel ada menyediakan aktiviti khusus untuk kanak-kanak, so boleh sangat la kalau korang nak bawa anak-anak time sekolah nie..









So secara overall nad bagi 5 bintang untuk Gaya Island Resort nie sebab penginapan dan perkhidmatan yang ditawarkan memang terbaik la..selain dari layanan yang baik, bilik yang mewah, keadaan persekitaran resort yang bersih, Gaya Island Resort  ini juga boleh dikatakan tempat yang sesuai untuk dijadikan percutian idaman keluarga ..Comfirm korang akan berasa selesa sepanjang berada disini..
Untuk maklumat lanjut, korang boleh pergi ke BOOK GAYA ISLAND RESORT ONLINE dan nikmatilah percutian yang menarik dan korang takkan menyesal apabila memilih Gaya Island Resort sebagai destinasi percutian korang..Selamat bercuti…