HOME FAMILY RECIPE BEAUTY LIFESTYLE REVIEW TIPS

Rabu, 27 Disember 2017

Rabu, 20 Disember 2017

HAVANA by Camila Cabello ft. Young Thug

Rabu, Disember 20, 2017 8 Comments






Hey

Havana, ooh na-na (ay)
Half of my heart is in Havana, ooh-na-na (ay, ay)
He took me back to East Atlanta, na-na-na
All of my heart is in Havana (ay)
There's somethin' 'bout his manners (uh huh)
Havana, ooh na-na (uh)

He didn't walk up with that "how you doin'?" (uh)
(When he came in the room)
He said there's a lot of girls I can do with (uh)
(But I can't without you)
I'm doin' forever in a minute (hey)
(That summer night in June)
And papa says he got malo in him (uh)
He got me feelin' like

Ooh-ooh-ooh, I knew it when I met him
I loved him when I left him
Got me feelin' like
Ooh-ooh-ooh, and then I had to tell him
I had to go, oh na-na-na-na-na

Havana, ooh na-na (ay, ay)
Half of my heart is in Havana, ooh-na-na (ay, ay)
He took me back to East Atlanta, na-na-na (uh huh)
All of my heart is in Havana (ay)
My heart is in Havana (ay)
Havana, ooh na-na

Jeffery
Just graduated, fresh on campus, mm
Fresh out East Atlanta with no manners, damn
Fresh out East Atlanta
Bump on her bumper like a traffic jam
Hey, I was quick to pay that girl like Uncle Sam (here you go, ay)
Back it on me, shawty cravin' on me
Get to diggin' on me (on me)
She waited on me (then what?)
Shawty cakin' on me, got the bacon on me (wait up)
This is history in the makin' on me (on me)
Point blank, close range, that be
If it cost a million, that's me (that's me)
I was gettin' mula, man they feel me

Havana, ooh na-na (ay, ay)
Half of my heart is in Havana, ooh-na-na (oh, ay, ay)
He took me back to East Atlanta, na-na-na (oh no)
All of my heart is in Havana (ay)
My heart is in Havana (ay)
Havana, ooh na-na

Ooh na-na, oh na-na-na (oo-ooh)
Take me back, back, back like
Ooh na-na, oh na-na-na (yeah, babe)
Take me back, back, back like
Ooh na-na, oh na-na-na (yea, yeah)
Take me back, back, back like
Ooh na-na, oh na-na-na (yea, babe)
Take me back, back, back
(Hey, hey)
Ooh-ooh-ooh
Ooh-ooh-ooh
Take me back to my Havana

Havana, ooh na-na
Half of my heart is in Havana, ooh-na-na (oh, yeah)
He took me back to East Atlanta, na-na-na (ay, ay)
All of my heart is in Havana
My heart is in Havana (ay)
Havana, ooh na-na

Uh huh
Oh na-na-na (oh na, yeah)
Oh na-na-na
Oh na-na-na
No, no, no, take me back
Oh na-na-na
Havana, ooh na-na

Isnin, 18 Disember 2017

GIVEAWAY YES 2017 BY ROXALYNNE

Isnin, Disember 18, 2017 7 Comments


Jemput join Giveaway by ROXALYNNE

End Date : 30 Disember 2017

FB : www.facebook.com/nadiamdradzi
TWITTER : www.twitter.com/mizz_lela
IG : www.instagram.com/nafiz_forever
BLOG : www.aimanziyad.blogspot.my

Food Review : Boraq-Boraq Restaurant

Isnin, Disember 18, 2017 7 Comments

Bagi korang yang kaki makan, nad ada berita baik untuk korang bagi yang berada disekitar rawang, jom nad nak ajak korang makan dekat Boraq-Boraq Restaurant nie..Nak tahu ape yang best dekat sini??Jom kita intai menu dia :


* Nasi Kukus Ayam Berempah
* Mee Jawa
* Mee Bandung
* Laksa Johor
* Laksa Penang
* Masakan Panas
* Western




Selain menu diatas, Boraq-Boraq Restaurant juga ada menyediakan Boat Noodle Negaraku Style dengan menu yang gempaq dan korang WAJIB cuba antaranya :



↣Nasi Ayam Hainan
↣ Beef Thai Rice Noodle
↣ Spaghetti Carbonara
↣ Spaghetti Bolognese
↣ Caesar Salad
↣ Soto Ayam
↣ Mee Bandung
↣ Rojak Tauhu
↣ Laksa Utara
↣ Laksa Johor
↣ Rice Chicken Blackpaper





Rugi kalau korang tak try..Ikut selera korang la nak makan ape kalau tengok menu dekat atas tue semua aku nak try tapi en suami cakap jangan membazir takut tak habis maklumla ikut size tekak masing-masing..Macam yang aku order nie 5 mangkuk je sebab aku yang teringin nak makan..Aku amik soto ayam, mee jawa, rojak tauhu, laksa utara dan rice chicken blackpaper..En suami teman jela kite makan ye..hihi..So far bagi aku makanan dekat sini kena dengan tekak aku, sesedap rasa dan paling penting berbaloi dengan harga dia..Mana nak dapat makanan dengan harga yang murah dan sedap macam nie kan??Persekitaran pun bersih dan layanan dari staff pun sopan je..Pada korang yang tak tahu,Boraq-Boraq Restaurant juga pernah keluar dekat JJCM tau..So boleh dikatakan port makanan viral yang wajib korang cuba..




Peneman Setia Saya

Bagi korang yang nak cuba, disini nad bagi detail tempat dan masa operasi Boraq-Boraq Restaurant nie : -

Nak tau lokasi dekat mana??


Lokasi :

No 36 Jalan Desa 1/1, Bandar Country Homes
Rawang, Selangor

Waktu Operasi :

Isnin - Khamis : 1:30 Tengahari - 11:00 Malam
Jumaat - Ahad : 12:30 Tengahari - 11:00 Malam 
Closed : Tuesday


Selamat Menjamu Selera UOLSS





"Giveaway Bulan Cinta by Dilah"

Isnin, Disember 18, 2017 5 Comments



Happy anniversary to sis nor afdilah semoga hubungan ini kekal hingga ke akhir hayat..Saya punya anniversary da lepas bulan october ari tue yang ke 9 tahun..

Pada korang yang nak join jom klik banner diatas. Tarikh last GA nie ialah pada 31.12.2017

Good luck uollss!!



Selasa, 12 Disember 2017

Kehilangan Sudah Terjawab

Selasa, Disember 12, 2017 4 Comments
2 hari yang lalu, nad dikejutkan dengan berita kehilangan kucing nad nama die momot..Dah smnggu nad xnampak die..Bila tanya jiran rumah atas die cakap ade nampak si momot ade kat blok sebelah..Tiap kali balik kerja, petang-petang nad pergi cari momot panggil-panggil nama die dan bawak bekas makanan die siap goncang-goncang lagi dengan harapan momot keluar la dari rumah kosong tue..Panggil punya panggil pun tak juga die kelaur..Masuk hari ke dua pencarian momot nad tanya jiran bawah rumah..Ada nampak kucing hitam putih tak?Budak bawa rumah cakap yang pakai rantai leher tue ke?Nad pun jawab la ye..ooo kucing tue da mati la kak..Perghh bila dapat tau budak tue cakap si momot nad da mati terus air mata nad bertakung dan sempat tanya bila mati?Budak tue cakap da seminggu patutla nad cari momot panggil-panggil nama die tak menyahutt kelibat die pun tak nampak rupa-rupanya momot da pergi meninggalkan nad..huhu..sedeynye ya allah hanya allah je yang tahu bila rasa kehilangan nie..Nad tany budak tue lagi mati sebab ape?Budak tue cakap mati kena langgar..Nad tanya siapa yang langgar??Budak tue cakap jiran rumah atas yang langgar dan bapak budak tue yang tanam dan tak sempat nad nak tanya tanam kat mana terus nad masuk rumah menangis sepuas-puasnya..Patutla masa nad cuti minggu lepas da nampak sangat perubahan si momot nie..Bila nad keluar p kerja die tak nak keluar nak duduk dalam rumah..Sempat la tidow dengan die buat kali yang terakhir..Peluk cium die..Ya allah sebak rasanya..Dulu masa momot ada momot selalu temankan nad makan, teman nad sidai baju kat koridor depan, teman nad berbual time nad dok sorang-sorang kat rumah, time nad tengah mop lantai momot suka main mop tue..Die ingat kite tengah main dengan die tapi sekarang nie da tak ade momot nak teman nad macam dulu..Sedey sesangat..Tapi sebelum momot mati nad ade amik pic die..Kata orang tua-tua tak elok tangkap gambar kucing nanti umur tak panjang?Betul ke??Nad tak tau la plak sebab nad ade amik pic die masa tengah sibuk-sibuk beli baju sekolah anak si momot pun dengan eloknye la landing kat situ..Tue la pic terakhir nad amik..

Semoga momot tenang disana..Rindu sangat kat kau momot..

Masa momot nie mati anak-anak nad sorang pun tak tahu..Bila nad bagitau kat diowng terus diowang pun turut bersedey..Takpelah nanti kita cari kucing lain walaupun tak sama dan manja macam si momot nie..Tak puas kami nak main-main dengan kau momot akhirnya kau pergi meninggalkan kami..Kami semua sayang kau momot..

#momot
#sihitamputih
#kesayangankami
#semogatenangdisana

Surat Cinta Untuk Starla-Virgoun

Selasa, Disember 12, 2017 2 Comments

                                               






                                                 Ku tuliskan kenangan tentang
                                                    Caraku menemukan dirimu

Tentang apa yang membuatku mudah

Berikan hatiku padamu

Takkan habis sejuta lagu
Untuk menceritakan cantikmu
'kan teramat panjang puisi
'tuk menyuratkan cinta ini

Telah habis sudah cinta ini
Tak lagi tersisa untuk dunia
Karena telah ku habiskan
Sisa cintaku hanya untukmu

Aku pernah berpikir tentang
Hidupku tanpa ada dirimu
Dapatkah lebih indah dari
Yang ku jalani sampai kini

Aku selalu bermimpi tentang
Indah hari tua bersamamu
Tetap cantik rambut panjangmu
Meskipun nanti tak hitam lagi

Bila habis sudah waktu ini
Tak lagi berpijak pada dunia
Telah aku habiskan sisa hidupku
Hanya untukmu

Dan telah habis sudah cinta ini
Tak lagi tersisa untuk dunia
Karena telah ku habiskan sisa cintaku
Hanya untukmu
Untukmu, hidup dan matiku

Bila musim berganti
Sampai waktu terhenti
Walau dunia membenci
Ku kan tetap di sini

Bila habis sudah waktu ini
Tak lagi berpijak pada dunia
Telah aku habiskan sisa hidupku
Hanya untukmu

Telah habis sudah cinta ini
Tak lagi tersisa untuk dunia
Karena telah ku habiskan sisa cintaku
Hanya untukmu

Karena telah ku habiskan sisa cintaku
Hanya untukmu

Jumaat, 8 Disember 2017

"Mystery Giveaway by www.myafarisha.com".

Jumaat, Disember 08, 2017 8 Comments




Mystery Giveaway by www.myafarisha.com

Klik banner untuk join
Cara penyertaan:
  • Mesti menetap dalam Malaysia
  • Boleh pilih untuk join di blog atau di instagram atau kedua-duanya. Tapi, Mya akan pilih salah satu kalau nama terpilih untuk dua-dua penyertaan.
  • Untuk penyertaan blog, 
    • Mesti follow blog Mya dan instagram Mya
    • Like page Mya *untuk memudahkan komunikasi*
    • Buat entri dengan tajuk "Mystery Giveaway by www.myafarisha.com".
    • Copy and paste code yang diberikan di bawah ni dan publish.
    • Tinggalkan link entri dalam bahagian komen.
  • Untuk penyertaan instagram, boleh rujuk di post ini.
Hadiah:
  • Mystery box bernilai RM100 untuk setiap pemenang.
Tempoh:
  • Bermula 8 Disember 2017 sehingga 8 Januari 2018