HOME FAMILY RECIPE BEAUTY LIFESTYLE REVIEW TIPS

Rabu, 25 April 2018

Just Seafood-Syurga Makanan Laut

Rabu, April 25, 2018 1 Comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


Ada tak dikalangan korang yang suka makan makanan laut??Kalau ada apa kata korang singgah dulu di Just Seafood yang terletak di Sunway giza, Kota Damansara.Untuk korang yang gemar makan makanan laut inilah tempat yang wajib korang terjah..


Di Just Seafood menghidangkan pelbagai jenis makanan laut yang segar dan konsep makanan di restoran ini adalah bertemakan ala-ala shellout gittew..Nasi Lemak Cajun merupakan antara menu utama yang wajib korang cuba disini.Nasi lemak Cajun nie bukan selalu ada tau, hanya ada pada waktu-waktu tertentu sahaja..


Terima kasih pada tokey Just Seafood iaiu Mr Terence Ham kerana telah memberi peluang untuk Nad merasai sendiri keenakan Nasi Lemak Cajun yang begitu unik sebab apa nad cakap unik ianya dihidangkan bersama dengan taburan kacang dan ikan bilis serta lambakan makanan laut yang segar seperti udang, lala, ketam, kerang, sotong, kentang, lobak haisshh memikat hati betul lah sampai makan pun tak pandang kiri kanan..


Selain Nasi Lemak Cajun, restoran ini juga menghidangkan menu baru iaitu Creamy Seafood Durian..Serius nad cakap menu nie nad tak pernah jumpa kat mana-mana kedai seafood pun..Rasa Creamy Seafood Durian nie ok la tapi tak kena dengan tekak nad..Cukup la nad dapat rasa nak makan lebih-lebih tue memang tak la sebab ada manis durian tue tak boleh masuk dengan tekak nad..Kalau korang hantu durian boleh la try makan Creamy Seafood Durian nie..


Untuk korang yang kurang gemar dengan menu Creamy Seafood Durian macam nad, jangan risau korang boleh cuba menu Golden Salted Egg Seafood nie..Dalam banyak-banyak menu, menu nie nad paling  highly recommended dekat korang sebab menu nie sedap tak terkata lagi-lagi dapat cicah dengan mantao..Mantao nie die macam cakoi tapi die bulat-bulat..Memang sedap la makan time perut tengah berdondang sayang sampai tak sempat nak snap pic mantao nie..Nanti korang tengok la sendiri rupa die macam mana kalau korang makan kat sini..

Amacam??Mengancam tak makanan laut dekat Just Seafood nie??Kalau mengamcam apa lagi bawak la family dan kawan-kawan datang sini..Tak rugi kalau korang datang makan kat sini sebab makanan seafood die tak kedekut dan pelayan restoran dekat sini friendly sangat..Nad dah cuba korang bila lagi??Bagi korang yang nak try makan seafood di Just Seafood nie, nah details die ada dekat bawah nie..

Sebelum bersurai dapat juga bergambar kenangan dengan pengacara jalan-jalan cari makan musim lalu iaitu kak Maria Tengku Sabri..




 Address : A-9-G, Sunway Giza Mall, Jalan PJU 5/14, Dataran Sunway, Kota Damansara, 47810, Petaling Jaya, Malaysia.

Business Hours : 12pm- 10.30pm (Mon – Sun)
Contact number: 012-2290855 or 03-61446366
FB : Just Seafood
IG : Just seafood

Jumaat, 13 April 2018

100 GIVEAWAY UNICORN GLITTER EYESHADOW PALLETTE & 10 SET KABUKI BRUSHES

Jumaat, April 13, 2018 1 Comments

Hai korang...Nad nak bagitahu sekarang nie tengah berlangsungnya giveaway Unicorn Glitter Eyeshadow Pallette & 10 Set Kabuki Brushes yang harus korang miliki..Caranya mudah sahaja.Korang cuma klik banner diatas tue dan korang akan terus ke page Nur Qiesya dan isi segala maklumat diri anda..End date untuk give away nie ialah pada 30 April 2018..Cepat-cepat join mana tahu rezeki anda??Tuah ayam nampak dikaki, tuah manusia siapa yang tahu??Hah tunggu apa lagi da jom klik banner tue ye...Ok uollss, good luck!!

Aantara hadiah yang ditawarkan :-


Boleh share dengan kawan-kawan yang lain juga..Lagi ramai yang share lagi cerah peluang untuk menang!!

Khamis, 12 April 2018

LAZADA BLOGGER CONTEST

Khamis, April 12, 2018 2 Comments

Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua



Join Lazada Malaysia, Southeast Asia’s number one online shopping and selling destination in celebrating its 6th anniversary with the Birthday Festival sale (https://www.lazada.com.my/birthday-sale/)! From 25 to 27 April, enjoy more than 1,000 flash deals, up to 90% off a wide assortment of brands and products, app exclusive vouchers and many more surprises!

On this occasion, we are pleased to share with you our special Lazada Birthday Festival Blogger Contest where we will be awarding prizes to up to 65 bloggers and their friends


How to Join?

1. To take part in this contest, become our birthday party planner and imagine Lazada's 6th Birthday Party! Answer to all the questions specified below and write in your post: 

 a. Which location would you pick for Lazada's birthday party?
 b. Choose a party theme and pick one or several products on Lazada to decorate the venue.
 c. Which birthday cake will be served and which products on Lazada can help you prepare it? 
 d. Time to shine, pick your outfit on Lazada! 

2. You need to mention the Birthday Festival sale (https://www.lazada.com.my/birthday-sale/) that will take place from 25 to 27 April 2018. 

3. The article must contain screenshots of the products mentioned in points 1.b, 1.c and 1.d. 

4. What is a party without guests? Share your post on Facebook and/or Instagram and tag 3 loved ones that you want to invite to your party!

5. Your blog must contain 3 existing posts.

6. Submit the link to your article and social shares via e-mail to contest@lazada.com.my with the subject titled: Lazada Birthday Festival Blogger Contest. 

7. You are welcomed to post the article in any language. 



Prizes – More Participants, More Winners!

Winners will receive a voucher along with three more vouchers for the three friends tagged on Facebook or Instagram!


Depending on the overall number of participants there will be either 22, 43 or 65 winners

  • More than 100 Participants (RM3,100 to 22 winners and their friends):

    •  1st Prize: 1 x RM300 + RM100 for each friend
    •  2nd Prize: 8 x RM60 + RM30 for each friend 
    •  3rd Prize: 13 x RM40 + RM20 for each friend 

  • More than 200 Participants (RM6,200 to 43 winners and their friends):

    •  1st Prize: 1 x RM500 + RM200 for each friend
    •  2nd Prize: 18 x RM60 + RM30 for each friend
    •  3rd Prize: 24 x RM40 + RM20 for each friend 

  • More than 300 Participants (RM9,200 to 65 winners and their friends):

    •  1st Prize: 1 x RM700 + RM300 for each friend
    •  2nd Prize: 24 x RM60 + RM30 for each friend
    •  3rd Prize: 40 x RM40 + RM20 for each friend


The Lazada Birthday Festival banner is attached to this email, feel free to use it in your post 😊 

The Birthday Festival Blogger Contest will run from 10 to 27 April 2018. Invite your blogger friends to join this contest, so you will increase your chances of winning! 



Khamis, 5 April 2018

Dukun-Akhirnya Kita Bertemu

Khamis, April 05, 2018 4 Comments
                            Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Mengambil masa 12 tahun untuk ditayangkan kini filem seram Malaysia yang ditunggu-tunggu sudah mula berada dipawagam hari ini..Sinopsis filem ini diadaptasi daripada kisah sebenar Mona Fandey yang mana suatu ketika dulu pernah menggemparkan 1 Malaysia dimana kes pembunuhan ngeri seorang bekas ahli politik Malaysia, Datuk Mazlan Idris..Mesti ramai yang dah tau cerita pasal Mona Fandey sebab masa nie aku pun aku kecik lagi tahun 1993 kalau tak silap..Nak cerita lebih-lebih nanti da tak best la kan..Kena tengok sendiri okk..

Kite tengok watak utama dalam filem Dukun nie plak..Watak utama dalam filem Dukun ini adalah Datin Umie Aida sebagai Diana Dahlan, Adlin Aman Ramlie sebagai Datuk Jefri, pelanggan Diana dan mangsa akhirnya Faizal Hussein sebagai Karim, peguam Diana, Ramli Hassan sebagai Daud, Nam Ron sebagai Pegawai Penyiasat Talib, Bront Palarae sebagai Shah, Hasnul Rahmat sebagai Danni, Awaa Vanja sebagai Sara, Elyana sebagai Nadia, Sofi Jikan sebagai Fadzli, Abu Bakar Juah dan juga Chew Kin Wah..

Jom kite serbu panggung hujung minggu nie..Pastikan korang tak ada sebarang penyakit nak-nak sakit jantung..haha..Bukan apa filem genre seram nie mesti akan ade perasaan terkejut, seram, takut..Sesuai untuk korang yang berani dan kuat semangat..Pada korang yang dah tengok filem Dukun nie boleh la komen kat bawah...:)