HOME BEAUTY LIFESTYLE FAMILY RECIPE REVIEW TIPS

Selasa, 10 Oktober 2017

Lagu dan Lirik Buta-Faizal Tahir feat Caliph Buskers



Pejamkan mata
Dengarkan saja
Apa di minda

Apakah semua yang zahir di mata
Takkan pernah berdusta

Ceritakanlah pada aku
Agar ku faham dunia

Tuhan
Segalanya telah Engkau tentukan
Terangi saja hatiku
Maaf ku selalu terlupa 
Mensyukuri semuanya
 
Andai nantiku lihat semua
Adakah ku sempurna
Atau kerna mataku yang leka
Membuatku berdosa

Ceritakanlah pada aku
Agar ku faham dunia

Tuhan
Segalanya telah Engkau tentukan
Terangi saja hatiku
Maaf ku selalu terlupa 
Mensyukuri semuanya

Tuhan
Segalanya telah Engkau berikan
Tetapkan saja hatiku
Maaf ku selalu terlupa 
Mensyukuri semuanya

Tanpa Kamu siapalah aku
Tanpa aku tetap saja Kau sempurna
Dan satu
Terangilah hatiku

Oh maafkan aku 
Selalu terlupa mensyukuri semua

Pejamkan mata
Dengarkan saja
Apa di minda
 
 
 
 

16 ulasan:

  1. Peminat Faizal Tahir ke?
    Saya juga suka karya beliau,banyak maksud yang tersurat dan mendalam sesuai dengan budaya dan masyarakat kita.

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup btul tue sis..hasil karya dia smua xpernah mengecewakan..

      Padam
  2. Never heard of this song, but I know other songs of Faizal Tahir.

    xx
    Puiyeesss

    BalasPadam
    Balasan
    1. you should to be heard this song...:)

      Padam
  3. Memang best lagu ni..Mendalam maksud dia.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. btul sis...hanya yang memahami je yang dapat rasa ape maksud tersirat tue..

      Padam
  4. I have never heard about this song. But I will definitely check this out.

    BalasPadam
    Balasan
    1. shub b you kena dengar lagu nie..best!

      Padam
  5. That is such a beautiful song - tak sabar nak tengok video clip dia - mesti best kan sebab FT terlibat sekali.

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya pun xsabar nak tgok vdeo clip die..mesti mengusik jiwa sape yang tengok nnti..:)

      Padam
  6. best gilos kan lagu ni. menusuk

    BalasPadam
    Balasan
    1. ade maksud tersirat disebalik lagu nie...

      Padam
  7. Lirik dia deep.. Gabungan suara mereka ohsem..

    BalasPadam
    Balasan
    1. harap diowg boleh bergabung lagi sedab suara diowang memang padu..dgr skli nk dgr berkali-kali...:)

      Padam