Ik

Selasa, 29 Oktober 2019

Natugee X Mrs Malaysia World "Healthy Is The New Happy"



Ahad lepas nad berkesempatan untuk bersama-sama dalam satu event yang bertemakan "Healthy is The New Happy" anjuran Natugee & Mrs Malaysia World bertempat di Furama Hotel Bukit Bintang. Acara ini diadakan bersempena bulan Oktober kesedaran mengenai kanser payudara yang bertujuan untuk memberi kesedaran kepada wanita tentang pentingnya menjaga kesihatan, bagaimana ketidakseimbangan hormon dapat memberi kesan berikutan meningkatnya usia kita dan bagaimana untuk memperbaiki kesihatan fizikal dan mental.


Sementara menunggu kehadiran para panel, sempat la nad singgah booth theAsianparent Malaysia, Waka Waka KL, dan booth Natugee yang mana Natugee merupakan penaja utama untuk  Mrs Malaysia World.  Untuk makluman korang, produk natugee nie menggunakan bahan-bahan natural dan organik. Tiada sebarang campuran bahan kimia.. Antara produk yang ada dalam set nie ialah Natugee Happy Skin Mask, Natugee Anti-aging Power Moisturizer, Natugee Advanced Vitamin C Treatment dan Natugee Deep Cleansing Lotion.

Booth Natugee

Bukan tue aje, ada juga hadiah yang boleh korang dapat dari booth theAsianparent Malaysia dan Waka Waka Kl dengan main pusing roda ala2 roda impian gittu.. Haa.. Nak tau apa yang nad dapat? Nad dapat non wooven beg ok la kan berguna juga beg nie nak letak  apa-apa pun senang.. Cuma dekat booth theAsianparent je tak sempat nak pusing roda sebab para panel da sampai.

Booth theAsianparent Malaysia


Booth Waka Waka KL


Acara dimulakan dengan ucapan pembukaan oleh pengacara majlis dan kemudian talk session pun bermula. Talk session pertama disampaikan oleh Dr. Linda Mat Hassin berkenaan tentang simptom ketidakseimbangan hormon dan bagaimana ia  boleh menjejaskan kesihatan dan gaya hidup kita. Banyak juga kesan dan jenis-jenis hormon yang baru nad  tahu antaranya hormon Cortisol, Estrogen, Insulin, Testosteron, Xeno Estrogen, DHEA, Thyroid Hormon dan banyak lagi. Padat kan ilmu yang disampaikan. Rasa bertuah sangat dapat bersama sama menimba ilmu pada petang tue..




Seterusnya talk session ke 2 pula disampaikan oleh pengasas & CEO Natugee Sdn Bhd iaitu Puan Rena Rifaee telah menerangkan tentang bagaimana membaca label pada produk dengan betul sebelum menggunakan sebarang produk. Ini amat penting untuk memastikan bahan yang digunakan sesuai dengan kulit kita atau tidak. Sebab tue kita kena tau jenis kulit kita nie kulit apa? Sama ada kulit jenis kering atau pun kulit jenis dehidrasi? Penjagaan untuk kedua-dua jenis kulit nie tak sama ok..




Tidak ketinggalan, acara ini juga turut dibarisi oleh finalis-finalis Mrs Malaysia World yang mana mereka kelihatan begitu cantik walaupun ada dikalangan mereka yang sudah berumahtangga namun mereka bijak dalam menjaga kesihatan mental dan fizikal. Ingat senang nak seimbangkan antara kesihatan dan kecantikan.. Nad kagum tengok mereka berusaha sehingga berjaya sampai ke tahap nie..

Finalis Mrs Malaysia World

Sebelum acara berakhir, para panel mula berkongsi tentang pengalaman masa lampau mereka  dan cara mereka menyelesaikan masalah dan tidak ketinggalan selebriti terkenal malaysia iaitu Datin Diana Danielle juga turut berkongsi episod hitam dalam hidupnya. Hasil dari perkongsian yang penuh manfaat ini apa yang boleh nad kongsikan adalah sebagai seorang wanita, kita hendaklah menjaga kesihatan dengan sebaiknya dan mengamalkan gaya hidup yang sihat disamping kekal cantik dengan mengambil tahu tentang kandungan produk sebelum kita mencubanya


Terima kasih juga untuk Hotel Furama Bukit Bintang kerana telah menyediakan makanan yang sedap-sedap  antaranya mini dessert seperti cheese kek, pai nenas, chocolate,  mee, nasi lemak, pink guava dan banyak lagi sepanjang acara berlangsung.

Furama Bukit Bintang



Tak lupa juga penaja bersama yang telah menjayakan acara ini antaranya adalah Wirdora, Jamu Tun Teja, Lovera, BondaHaven, Eori, dan juga Narinar. Sebelum balik, kami telah menerima goodies bag yang comel dari penaja ini. Jom tengok apa yang ada dalam bag nie.


1. Natugee Deep Cleansing Lotion & Natugee Happy Skin Mask


Natugee Deep Cleansing Lotion 20ml

Pembersih berasaskan emulsi berkrim, sutera dan emulsi dengan berhati-hati diformulasikan dengan campuran pengurangan tempat berkekalan, pemutihan kulit dan pembaikan halangan vitamin B3 untuk meningkatkan pengeluaran ceramida dan asid lemak. Ia cair ke dalam liang-liang, perlahan-lahan mengelupas dan mengeluarkan kotoran harian, mengangkat kotoran dan menenangkan kulit.

Kesan selepas menggunakan Natugee Deep Cleansing Lotion :

✔️Tiada kekeringan atau rasa ketat selepas pembersihan.
✔️Kulit berasa sangat bersih, licin dan lembut.
✔️Kulit anda akan mempunyai cahaya yang lembut dan lembut.
✔️Rebalan semula pH semula jadi kulit.
✔️Menambah minyak semulajadi kulit dan memerangi hyperpigmentation.
✔️Mencerahkan dan menghilangkan nada kulit!

Natugee Happy Skin Mask 25gm

Penampilan kulit dan keadaan kesihatan kita  saling terikat bersama. Setiap hari kulit kita terdedah dengan pencemaran udara, yang mengandungi logam berat, radiasi, dan bahan kimia yang berbahaya. Pencemaran ini boleh mengakibatkan kulit kita tersumbat, menyebabkan pembentukan sel radikal bebas, komedo, jerawat dan liang yang diperbesar. Salah satu bahan utama ialah Zeolite yang boleh menarik, merangkap dan menghilangkan bahan pencemar ini. Rasa pahit dan sengit dalam teh hijau berasal dari tanin yang terkandung di dalamnya. Senyawa ini boleh mengecilkan liang-liang dan mengurangkan pengeluaran sebum (minyak kulit semulajadi) dan membawa kepada kulit yang kurang berminyak tanpa kekasaran bahan kimia dalam produk yang paling komersil.

Natugee Happy Skin Mask membantu:

✔️Meningkatkan ketegasan dan keanjalan
✔️Mengecilkan liang-liang yang diperbesar, nada, ketatkan dan saring
✔️Membersihkan bintik hitam, jerawat, dan jerawat
✔️Cahaya dan mencerahkan kulit

2. Wirdora Swarovski Brooch



Wirdora Swarovski Brooch adalah jenama aksesori tudung terkemuka di Malaysia, menggunakan tulen Kristal Swarovski diimport dari Austria. Ditubuhkan oleh Wirdalina Tauhed pada tahun 2016 di bawah Amishary Sdn Bhd, Wirdora menawarkan harga yang berpatutan dengan pelbagai bidang koleksi reka bentuk untuk memuji jenama tudung premium di pasaran. Sebagai Rakan Kongsi Branding Ramuan Swarovski, Wirdora menegakkan yang tinggi piawaian antarabangsa barang kemas premium, buatan tangan menggunakan premium logam untuk penamat dan kualiti yang terbaik. Aksesori tudung premium Wirdora menggunakan rhodium dan 18k rose gold berlapis dengan pin keluli tahan karat dan datang dengan waranti dan perkhidmatan selepas jualan.

3. BondaHeaven Spa


Positive vibes

A burst of good vibes in a portable-pick-me up blend of essential oils. This aromatherapy formula delivers 100% pure essential oils of calming Lavender, uplifting Bergamot, revitalizing Basil, and balancing Grapefruit. Each oil is chosen for its efficacy and ability to balance mood and emotions while elevating the spirits.

How To Use

Roll onto wrists or other pulse point, or inhale from a tissue or the palm of your hands.


4. Eori Wonder Skin


11 Kelebihan Menggunakan Eori Wonder Skin :

✔️Pelembap yang sangat baik untuk menghidratkan kering, gatal, berkeringat dan kulit yang menyakitkan.
✔️Berkesan melegakan kulit ekzema anda.
✔️Agen anti-radang untuk mengurangkan kemerahan, kerengsaan, dan bengkak yang dikaitkan dengan ekzema.
✔️Anti-bakteria, anti-virus dan agen anti-kulat untuk melindungi badan anda dari jangkitan luka.
✔️Mempercepat proses penyembuhan luka.
✔️Besar dalam mengurangkan kesakitan anda yang datang dengan gatal-gatal ekzema.
✔️Kurangkan reaksi alergi kulit anda kepada pelbagai alergen.
✔️Kurangkan dan meringankan bekas luka ekzema anda.
✔️Menggalakkan kesihatan sel, menggalakkan kitar semula sel mati, dan regenerasi kulit baru anda.
✔️Tekanan yang berkesan dan pengurang kebimbangan.
✔️Ejen kesan immunomodulating.

5. Narinar-Terapi Bayi 



Campuran Minyak Pati (Essential Oils) Narinar Frankie membantu melegakan simptom ringan pernafasan terutama bagi bayi dan kanak-kanak yang tidak mampu mengeluarkan lebihan lendir sendiri dengan kaedah mudah dan selamat gabungan aroma minyak pati tumbuhan asli & terapi urutan pada titik tertentu di badan si comel. Narinar terapi bayi ini sesuai untuk melegakan selesema, batuk, demam, kembung perut dan sembelit seawal baby. Terdapat 3 jenis Narinar terapi bayi :

FRANKIE
-Narinar Frankie merupakan gabungan pati tumbuhan eksotik yang diformulasi khusus untuk bayi dan juga semua peringkat umur .
-Frankie diperbuat daripada bahan semula jadi iaitu gabungan minyak pati asli seperti lavender, lemon dan pudina.
-Lebih istimewa ia turut mengandungi gam arab (frankinsence ) yang mempunyai banyak kebaikan kepada kesihatan.
-Frankie dapat mengurangkan stress dengan adanya lavender, melegakan pernafasan, melonggarkan kahak, mencairkan hingus, dan juga menstabilkan hormon.
-Dengan menggunakan teknik urutan vitaflex , penyerapan frankie lebih berkesan dan dapat menguatkan bonding antara ibu dan anak.

SIDRIE
-SIDRIE pula di khususkan untuk memberi ketenangan segera pada bayi dan anak-anak kecil dengan gabungan 100% pati semula jadi dari ekstrak lavender, epal hijau, oren, bunga chamomile dan bidara.
-Narinar sidrie sangat berkesan di gunakan bersama teknik urutan di titik tertentu bagi terus menenangkan anak kecil dan mudah tidur lena sepanjang malam.
-Ibu bapa juga boleh gunakannya untuk melegakan tekananl stress dengan segera kerana aromanya yang segar dan menenangkan sangat membantu hormon dalam badan menyeimbangkan emosi diri dan anak-anak.

CLARITIE
-CLARITIE gabungan pati minyak 100% gam arab Frankincense, Bergamot, Helichrysum, Chamomile, Grapefruit, Kaffir Lime & Peppermint diadun dengan minyak Bidara asli menghasilkan Narinar Claritie.
-Untuk stay on task lebih lama, dan ketika pemanduan jarak jauh bag mommies dan Daddy. Kerana Claritie bermanfaat untuk melancarkan peredaran darah ,meningkatkn kepekaan minda, membaiki system peredaran darah untuk mengelak mengantuk, melancarkan fungsi saraf.




Sebelum nad terlupa, Jom tengok video ringkas sepanjang acara berlangsung. Semoga korang terhibur. And last sekali jagalah kesihatan dan kecantikan serta amalkan gaya hidup sihat..



3 ulasan:

  1. Balasan
    1. Best sangat..dapat tmbh ilmu pengetahuan tentng hormon yg nad sndri pn baru tau..

      Padam
  2. Bestnya, disamping dpt goodies beg dpt ilmu pengetahuan yg sgt berharga yg kita x penah tahu n amek tahu pun, tq nad share cni..dpt tumpang skit ilmu

    BalasPadam