Ik

Jumaat, 3 Februari 2017

PENYAKIT KULIT EKZEMA
Adakah anda tercari-cari rawatan untuk penyakit ekzema supaya kulit kembali sihat. Atau anda seorang ibu yang tak dapat tidur malam kerana bayi anda ada penyakit Ekzema.Memang tertekan sebenarnya bila kulit diserang ekzema. Sudah puas anda mencari rawatan terbaik untuk merawat penyakit ekzema supaya kulit kembali sihat tapi tak berhasil.Ekzema adalah sejenis sakit kulit. Penting untuk anda tahu terlebih dahulu tentang penyakit ini supaya anda faham bagaimana cara rawatannya. Kulit adalah tisu yang melindungi seluruh tubuh. Kulit sangat sensitif terhadap sebarang perubahan sekeliling.

Kenapa Kulit Sensitif 

Kulit adalah lapisan paling luar yang bersentuhan secara terus dengan segala unsur-unsur alam sekitar di luar seperti panas, sejuk dan sebagainya. Justeru, tidak hairanlah kenapa kulit cepat terdedah kepada pelbagai serangan penyakit yang mengakibatkannya merengsa dan rasa tidak selesa kepada tubuh.
Lebih-lebih lagi dalam dunia serba moden ini, pelbagai jenis penyakit kulit sama ada yang berjangkit atau tidak, cepat merebak kerana kualiti alam sekitar dan udara yang merosot sekaligus memberikan kesan buruk kepada tubuh manusia. 
Salah satu daripada penyakit kulit yang sering menyerang manusia di zaman moden ini adalah penyakit ekzema. Penyakit kulit jenis ekzema ini berpotensi menyerang sesiapa sahaja tanpa mengira lapisan usia, bangsa atau jantina. Menurut statistik dari sumber dipercayai, penyakit ekzema ini akan menyerang seorang dari lima orang sehingga mengakibatkan kulit berdarah, bernanah dan berair.


Faktor Penyakit Ekzema


Perlu diingatkan bahawa punca sebenar berlakunya serangan penyakit ekzema ini tidak dapat dipastikan dengan tepat. Namun terdapat beberapa kajian yang dibuat, menyatakan antara faktor-faktor yang menjadi punca kepada ekzema ini termasuklah:

  • Penggunaan sabun dan detergen
  • Keadaan cuaca yang panas
  • Alergik kepada alam persekitaran
  • Alergik bila memakai barang kemas
  • Berada dalam keadaan stress
  • Kuat berpeluh
  • Barang kosmetik yang tidak sesuai
  • Alergik kepada fabrik pakaian yang tertentu
  • Air berklorin tinggi


Bagaimanapun, menurut kajian penyakit ekzema ini juga mempunyai pertalian genetik. Salah seorang sama ada ibu atau bapa berpotensi untuk memberi kesan genetik itu kepada anak-anak. Oleh sebab itu, kebanyakan kes ekzema ini berlaku dikalangan kurang dari dua tahun kerana kebanyakannya diwarisi daripada ibubapa. Lazimnya, bagi orang dewasa ekzema ini akan menyerang di bahagian leher, muka, siku, buku lali dan lutut. Manakala, tanda-tanda ekzema bagi bayi pula jelas dilihat di bahagian pipi, dahi, leher, lengan, betis dan kulit kepala. Ada yang mendapat ekzema ini ketika dewasa dan ada yang diserang ketika masih bayi. 

Rawatan Ekzema Dengan Bedak Asmak

Bedak asmak diperbuat dari bahan semulajadi 100% iaitu bedak tanah liat putih berkualiti tinggi. Selamat digunakan untuk semua peringkat umur. Bedak dari tanah liat telah digunakan sejak zaman-berzaman lagi dan menepati saranan Rasulullah saw berkenaan penawar dari tanah untuk masalah kulit.
Merawat ruam pada bayi, ekzema, psoriasis, kudis buta, kurap, panau, kayap, gatal, cacar air, luka dan lain-lain.


Apa Keistimewaan Bedak Asmak?


Selain merawat masalah kulit di atas, ia juga mampu mengecutkan jerawat, mencantikkan dan mencerahkan kulit jika diguna selalu. Boleh dipakai setiap malam sebelum tidur.

Mempunyai kadar UVA ratio yang tertinggi iaitu 0.88 di dalam Boot Star Rating untuk perlindungan UVA, jadi ia mempunyai kadar perlindungan MAKSIMUM terhadap UVA yang mengelakkan kedutan. Tidak menyumbat liang pori dan mampu merawat masalah kulit. Penggunaan berterusan mampu merawat masalah kulit, mengelakkan kedutan, menghilangkan jerawat, melicinkan dan menjadikan kulit wajah lebih halus.

Bedak ini telah terbukti merawat ekzema, psoriasis, ruam, kudis buta, kurap, panau dan lain-lain. Boleh dimakan untuk masalah cirit-birit dan gout. Selamat dan suci.Teksturnya lebih halus, mudah serap, dan sejuk bila dipakai.


Berat :150gram
Harga : RM38

Produk premium pada harga TERENDAH!

Mesti dimiliki oleh setiap keluarga

Cara pakai untuk masalah kulit :

Dipakai sekerap yang mungkin

Mempunyai permintaan tinggi semenjak dikeluarkan.

Pilihan terbaik zaman berzaman


Bedak Asmak 
Mesti dimiliki Oleh Setiap Keluarga


Testimoni Pengguna Bedak Asmak
Bedak Asmak
Boleh Makan??

Jangan terkejut sekiranya anda tidak pernah dengar tentang bedak asmak ini boleh dimakan. Ia memang selamat digunakan kerana tidak menggunakan bahan kimia. Diperbuat daripada tanah liat putih asli.


                                              
Sekiranya anda berminat nak mencuba atau nak menjadi agen, boleh ke link di bawah atau hubungi terus :

Hotline HQ : 019-9708897
Website rasmi syarikat : http://mham.com.my/
http://www.instagram.com/mham.sdnbhd/
Fb page produk : Penawar Ruam Pada Bayi
Penawar Ekzema Mujarab Terkini
Tiada ulasan:

Catat Ulasan