HOME FAMILY RECIPE BEAUTY LIFESTYLE REVIEW TIPS

Selasa, 21 November 2017

Family Day Trip ke Pulau Langkawi-Part 1

Jom kite throwback apa yang nad buat masa hari sabtu lepas?Sebenarnya da lama plan nak p Langkawi tapi baru tahun nie menjadi..Seronok tak terkata baq hang!!Itu pun ade yang dapat join macam my husband & abang ipar kerja dan adik lelaki atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan..Next trip minta cuti awal2 noo..

Perjalanan pertama kami ke Jeti Kuala Kedah..Dari SP nak ke Jeti nie sebenarnya xdela lama mana dalam 1 jam da sampai tapi disebabkan ade exsident masa atas highway tue ambil masa hampir 1 jam baru sampai..Ikutkan kami grak awal da pukul 7.30 sebab tiket kami pukul 10 pagi..Nak tak nak kena tempuh juga la jem exsident tue..Sampai-sampai kat Jeti Kuala Kedah da pukul 9.15 pagi..









Perjalanan diteruskan ke Pulau Langkawi..Mengambil masa lebih kurang 1 jam 45 minit..tepat jam 12.00 tengahari kami pun sampai ke Pulau Langkawi..Setibanya di Pulau Langkawi, kami cari plak kereta sewa dan homestay..Actually kereta sewa dan homestay memang kiteorang da booking awal..Tunggu punya tunggu sampai juga kereta yang kami sewa tue..Harga untuk 2 buah kereta sewa yang kami sewa nie RM220 iaitu kereta toyota avanza dan kereta proton Iriz..Ok la untuk sehari..Al maklum la kami nie keluarga besar..

Bila da dapat kereta, kami teruskan perjalanan ke kedai makan sebab masing-masing da lapar dari pagi xsarapan..Bangun pagi siap-siap terus gerak..Mau tak kebuluq kami..huhu..Pilihan kedai makan yang kami p nie pun berdekatan dengan homestay tempat kami bermalam..So lepas makan kami pun singgah ke homestay dalam pukul 2 petang kami check in..

Berpatutan juga la sewa homestay nie untuk 1 malam RM300 sebab kami cuti time peak season..Kalau hari biasa dapat RM250..Terdapat 5 bilik kt homestay nie..Cukupla untuk keluarga besaq kami nie sorang 1 bilik..2 bilik aircond siap ngn dapur, peti ais, mesin basuh, dapur elektrik, perkakas seperti pinggan mangkuk, cawan, jug kittle dan ruang tamu yang sangat selesa..Tapi sayang aku tak sempat nak amik pic dalam rumah nie sebab henpon aku tengah cas..Tapi aku boleh share la pic nie dari facebook yang mana pernah sewa homestay kat sini rata-rata puas hati la..Homestay nie terletak berhadapan dengan Idaman Suri..





Jom sambung lagi next entry...Part 2-Cable Car




4 ulasan:

  1. seronok bercuti 😍😍
    saya dah lama tak ke langkawi! inshaAllah akan ke sana nanti dengan family

    BalasPadam
    Balasan
    1. seronok sangat sis..2 hari 1 malam xcukup nak pusing abh 1 langkawi tue...:)

      Padam
  2. yeayy.. tak sabar nak tunggu citer seterusnya.. dilah next week nak pegi langkawi jugak ni.. hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. wah!!!nanti nk kirim boleh x??hehe..pastikan pergi smua tempat yg nad share tue compem puas hati ibu dilah..:)

      Padam