HOME FAMILY RECIPE BEAUTY LIFESTYLE REVIEW TIPS

Rabu, 22 November 2017

Family Day Trip ke Pulau Langkawi-Part 2

Sambungan dari entry semalam..lepas kiteorang makan then rehat-rehat dalam pukul 3 petang macam tue kiteorang pun plan untuk gerak ke Cable Car..Perjalanan dari homestay nak ke Cable Car ambil masa setengah jam juga..Dari jauh da nampak signboard Oriental Village..Jangan tak tahu ye, Cable Car yang yang kiteorang nak naik tue memang betul-betul ada kat dalam Oriental Village nie..Kira dalam kawasan nie banyak tempat yang boleh korang pergi bergantung pada ticket yang korang beli..

Macam aku dan family, kami ambil package 1 kepala untuk dewasa RM40.00 dan kanak-kanak RM30.00..Package ticket termasuk Cable car, Sky Dome, Sky Rex dan 3D Art Museum..Memamg puas la kiteorang berjalan dalam tue..Dalam banyak-banyak tempat yang kami xdan nak p ialah Sky Rex..Sebabnye masa xcukup..Jambatan gantung pun xdan nak naik sebab ayah aku xlarat nak jalan..Cuma dapat tengok dari jauh jela..Ok la tue..nak p sana pun kena bayar tau..Untuk berjalan kaki dewasa RM5 dan kanak-kanak RM3..Kalau rasa tak larat nak jalan korang boleh naik Skyglide RM15..


Pintu Masuk ke Sky Cab

Antara tempat yang menarik disini

Anak dan Cucu Pak Radzi

My Happy Family

View Dari Dalam Cable Car

Pemandangan dari Cable Car


Bagi korang baru first time nak g sini, aku syorkan korang g awal sikit sebab takut xsempat korang nak naik semua benda yang ade kat sini..Lagi 1 tempat nie buka sampai pukul 7 petang je tau..Rancang la masa korang dengan sebaik mugkin supaya korang tak lepaskan peluang untuk bergambar kat sini..View die memang cantik!!

Sambung di next entry....Part 3-Dataran Lang & 3D Art Langkawi

2 ulasan: