MERIAHKAN SUASANA BALIK KAMPUNG BERSAMA LAZADA

6/20/2017 01:59:00 PTG



Assalamualaikum dan Salam Ramadhan 25

Lazada_Ramadhan_Raya_Blogger_Contest_thumb



Untuk minggu ke 4 dan yang terakhir bagi RAMADHAN RAYA BLOGGER CONTEST nie temanya adalah Travelling Back Home. Jom kite tengok persiapan apa yang aku nak buat sempena raya tahun nie..

a. Where do you celebrate Raya this year? 

Untuk pengetahuan semua, raya tahun nie mesti meriah sebab kali nie giliran raya kat umah family cheq sndiri di Kedah!!Yahoo!!mak, abah tunggu kepulangan anakmu yang jauh di perantauan nie yoo..Menghitung hari detik demi detik...xsabar cheq nak balik kampung cheq...nak jumpa mak n abah, adik beradik dan sanak saudara nak peluk cium minta ampun dan maaf!!Kedah mu tunggu cheq mai!!!

 b. List down your "balik kampung" essentials. 

Seperti kebiasaannye bila balik kampung nie kalau boleh semua benda aku nak angkut!!Tapi tuk raya tahun nie benda yang aku da prepare sekarang ofcoz la duit raya untuk anak buah aku yang ramai nie.. Yang kedua, aku da siapkan kuih raya tuk keluarga aku. Aku buat simple2 aje..cornflake madu ngn tart nenas..Excited punya pasal aku buat semua kuih raya xde kuih tunjuk2 nie..Yang ke 3, baju raya jangan lupa..Tak de baju raya maka xlengkapla raya aku tahun nie..Lastly servis kereta kesayangan...Nie memang benda yang wajib buat setiap kali nak balik kampung..Hope selamat sampai ke destinasi nanti, insyallah..

 c. What would you like to buy on Lazada’s platform to bring along for "balik kampung"?

1. Luggage



Kalau nk balik kampung mesti ade je masalah tak cukup nak pack kain baju sebabnye beg yang sedia ade selalu tak cukup..Kalau diberi pilihan aku nak grab 1 set luggage yang cun melecun nie..Senang sekali tolak je..kalau tak, gagah aku mengangkat 3 or 4 beg sekali..


2. Power Bank


Power bank nie ibarat nyawa aku..Mana-mana aku pergi, mesti bawak die..Kalau xde benda alah nie memang susah la hidup aku lagi-lagi kalau terperangkap dalam situasi yang kite sendri tak boleh nak jangka kan..So nie kira penyelamat nyawa aku la bila batery phone aku abih..

3. Selfie Stick Monopod




Bagi korang yang kaki selfie nie, memang sesuai sangat korang wajib ade benda alah nie..Dengan adanye selfie monopod nie, korang xperlu risau nak selfie kat mana-mana atau macam-macam style pun boleh..Da xpayah nk pegang-pegang fon lagi..Kan senang pakai selfie monopod nie..




Untuk korang yang tak sempat lagi join contest nie moh ler lekas-lekas join sebab belum terlambat lagi korang nak join. Untuk pengetahuan korang semua, Lazada sekarang nie tengah hangat buat kempen Marhaban Ya Ramadhan dan Riang Ria Raya dimana korang akan dapat harga diskaun sebanyak 90% kalau korang shopping kat situ..

Tak nak cakap banyak, mai ramai-ramai klik banner kat atas tue aku da bagi siap link korang boleh terus klik terus kuar page Lazada..

Akhir kata, mudah mudahan ada rezeki ramadhan buat aku dan keluarga..Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin..

Good Luck Guys!!!

#RAMADHANRAYABLOGGERCONTEST
#ILOVELAZADA
#REZEKIRAMADHAN
#INSYALLAH



































































You Might Also Like

1 ulasan

  1. Monopod tu x boleh tinggal tu, kena ada 😂

    BalasPadam

Like Page on Facebook