Ik

Rabu, 7 Ogos 2019

Penjagaan Lengkap Rambut Bagi Wanita Bertudung Dengan Safi Shayla

Rambut adalah mahkota bagi setiap wanita. Semua orang mahukan rambut yang sihat, lebat, bersinar serta bebas kelemumur tidak kira bagi wanita berhijab ataupun tidak. Namun sedar atau tidak, rambut kita sebenarnya banyak terdedah dengan pencemaran atau haba.

Bagi wanita berhijab pula, penjagaan rambut adalah sangat penting kerana apabila rambut bertutup seharian, sah sah la rambut kita tidak boleh bernafas dan ini akan menyebabkan masalah kegatalan kulit kepala dan juga kelemumur.

Antara tip yang dapat nad kongsi dengan korang semua tentang penjagaan rambut adalah dengan 3 penggunaan lengkap rambut dari Safi Shayla 


1. Shampu Safi Shayla Anti Kelemumur

Shampu Safi Shayla Anti Kelemumur dengan Micro Bamboo Charcoal+Habbatus Sauda & Micro ZPT Complex berkesan menghapuskan 99.9% kulat yang menyebabkan kelemumur dari cucian pertama dengan keharuman segar sehingga 48 jam

Micro Bamboo Charcoal
Arang buluh Mikronisasi adalah bahan semulajadi yang diaktifkan untuk mrnghilangkan minyak dan bau kepam dari kulit kepala dan rambut

Habbatus Sauda
Menghalang pembiakan bakteria, menyihat, melindungi dan mencantikan rambut

Micro ZPT Complex
Agen anti-kelemumur yang berkesan untuk menghapuskan kulat yang menyebabkan kelemumur


2. Safi Shayla Masker Penyegar Kulit Kepala Kawalan Kelemumur & Gatal

Masker Penyegar Kulit Kepala Safi Shayla Kawalan Kelemumur & Itch-free kini dengan Micro Bambo Charcoal+Minyak Organik Habbatus Sauda & Menthol membantu mengurangkan kelemumur ke atas 100% subjek daripada cucian pertama. Tiada lagi kulit kepala gatal, bau kepam dan minyak diserap agar kulit kepala sentiasa segar. Harumannya juga mampu kekal selama 48 jam pada rambut anda

Micro Bamboo Charcoal
Menghilangkan minyak dan bau kepam dari kulit kepala dan rambut

Minyak Organik Habbatus Sauda
Kaya dengan nutrien yang membantu melindungi dan menyuburkan kulit kepala

Menthol
Menyegarkan dan menyamankan


3. Minyak Rambut Safi Shayla Anti Kelemumur

Menjadikan rambut lebih lembut, licin dan memberikan kilauan rambut dan sihat menawan. Ia mengurangkan kelemumur dengan berkesan, melegakan kulit kepala yang gatal dan memberikan kesegaran kepada kulit kepala dengan sensasi dingin. Rambut lebih selesa bersama haruman yang mampu kekal sepanjang hari sehingga 8 jam

Minyak Organik Habbatus Sauda
Memberikan kelembutan kepada rambut, nutrien, anti bakteria dan perlindungan matahari

Minyak Zaitun Tulen
Memelihara/memberikan kelembapan kepada rambut kering, kusam atau kerinting

Ejen Anti-Kelemumur & Menthol
Mengurangkan kelemumur, minyak & gatal kulit kepala serta memberikan kesan sensasi dingin dan kesegaran kepada kuli kepala dengan penggunaan berterusan.

Dengan setiap pembelian mana-mana produk penjagaan rambut Safi Shayla bernilai Rm35 ke atas, korang berpeluang untuk mendapatkan sling beg "We Bare Bears" edisi terhad yang comel ini dengan percuma di semua outlet yang berhampiran. Dah jom la korang terjah dan dapatkan sebelum kehabisan stok.


Nad dah pun kumpul ke empat-empat design sling beg nie. Okey la anak dapat sorang satu sling beg comel nie buat beg jalan-jalan.

Untuk maklumat lanjut berkenaan produk Safi ataupun Safi Shayla, boleh layari sesawang ini

Website : http://www.safi.com.my/

FB : SAFI.MY

IG : safimalaysia







25 ulasan:

  1. Best pakai safi shayla ni... Lembut ja rambut lepas pakai.. Mmg sesuai utk org yg pakai hijab

    BalasPadam
  2. Rasa macam nak kembali ke safi shayla pulak. Sebab few months ago emi tukar shampoo, pakai jenama lain. sejak tu kemain banyak kelemumur & rambut luruh. Kena bertukar kepada safi shayla balik kot.

    BalasPadam
  3. ni shampoo wajib rumah aida. utk kami semua, kecuali mr.asben.
    body shampoo pun safi juga.
    nice bau nyer. bertudung kan. rambut tetap mahkota.
    selesa bila rambut ringan dan wangi!

    BalasPadam
  4. Safi shayla memang terbaik ☺️

    BalasPadam
  5. tak tahu pula safi shayla ni ada minyak rambut dan masker. macam tertarik pula nak try masker tu.

    BalasPadam
  6. I never try this shampoo. But since most girls are writing reviews on it, I am gonna give it a thumbs up.

    BalasPadam
  7. tak pernah lagi try shampoo ni. selalu pakai brand lain. boleh ke lelaki cuba jugak shampoo ni? btw comel je beg pouch tu. haha ;) done follow here #252

    BalasPadam
  8. Produk ini dan jenama ini memang tidak asing di Malaysia dan menjadi pilihan para wanita yang bertudung di luar sana. Jika ia berkesan memang akan ramai tercari-cari produk sebegini

    BalasPadam
  9. Wangi sangat shampu dia, best! Saya pakai yang untuk masalah rambut gugur

    BalasPadam
  10. Ruby pun ada beli shampoo safi ni minggu lepas. Warna pink merah tu. Tapi tak tahu pula pasal beg cute tu boleh dapat dengan pembelian Rm35 keatas.

    Ehh jeles ni Nad dah dapat semua koleksi tu

    BalasPadam
  11. Yeah. Im still using this shampoo until now. Bau pun wangi. Tak gatal2 dah kepala. Baru tahu banyak juga variety of product they come out

    BalasPadam
  12. ni memang guna kat rumah ..anak pun suka pakai , macam2 jenis ada ikut kesesuain rambut ....bestt dan memang suka safi shayla

    BalasPadam
  13. Bau syampu safi shayla wangi dan sejuk je kepala. Siapa pakai tudung tu memang sesuai sangat guna safi shayla ni.

    BalasPadam
  14. Suka dengan produk safi. Sebab bau dia wangi dan plg penting ianya halal. Dapat beg ni buat koleksi memang best

    BalasPadam
  15. bau shampoo Safi Shayla ni memang wangi, suka bau rambut kawan bila dia lepas shampoo.

    BalasPadam
  16. nad dah dapatkan syampoo ni..siap beg lagi..hehee.sebenrnya nak rembat beg tu..hehe..comel kan beg tu..shampoo safi shayla ni pun best..wangi je..

    BalasPadam
  17. x pakai tudung pn rasa nk guna haha sbb terdpt minyak zaitun dan habbatus sauda. thanks for shaaring this article sis!

    BalasPadam
  18. kalau seharian bertudung kena pilih syampu yang sesuai lah kan kalau tak berbau gak kepala. baru sempat follow nad kat blog ni.. :)

    BalasPadam
  19. Pengalaman juga dengan produk ni sebenarnya...coz wife memang guna syampu jenama ni sejak awal perkahwinan sampai la la ni masih setia kat produk jenama ni tapi tu la yang warna hijau tu je...tak pernah lagi tengok wife minta belikan syampu jenama ni tapi warna lain.

    BalasPadam
  20. Wah comelnya koleksi sling bag We Bare Bears tu. Bestnya pembelian produk Shayla boleh dapat sling bag ni. Lia pun ada masalah kelemumur harap dapat selesaikan masalah rambut ni.

    BalasPadam
  21. Kak Sue pun pakai shampoo Safi nie juga.. harap selesai juga kelemumur kat rambut Kak Sue nie.. beg tu semua comel kan, harus kena ada buat koleksi.. hehehe..

    BalasPadam
  22. jenama yang dah dipercayai turun temurun. dah lama pakai syampu jenama ni.

    BalasPadam
  23. Yeay.. Fiza pun dah guna. Memang best je kepala bila kene yang masker menthol tu..

    BalasPadam
  24. Nice pos miszrockers. Jemput singgah blog baru ema @ ematunz.blogspot.com

    BalasPadam