Ik

Sabtu, 2 Mei 2020

VITS LANCAR KEMPEN BANTUAN DERMA PAKAIAN PERLINDUNGAN DIRI (PPE) UNTUK HOSPITAL KUALA LUMPUR

Rawang, 24 April 2020: Vit Makanan merupakan pengeluar dan pengilang jenama Vits yang telah bertapak di Malaysia sejak 1975 baru-baru ini telah mengambil inisiatif murni bagi bersama-sama membantu menangani masalah Covid 19 yang telah melanda Malaysia dan merebak secara globalnya ke seluruh negara.   
Semenjak 18 Mac di mana bermulanya Yab Tan Sri Dato' Haji Muhyiddin Bin Haji Mohd Yassin Perdana Menteri Malaysia memutuskan perintah kawalan pergerakkan, Vit Makanan telah merangka pelan bagi membantu golongan masyarakat sebagai tanda menyumbang semula kepada seluruh rakyat Malaysia yang telah menyokong produk Vits ini semenjak 1975 sehingga kini.
 


Antaranya dengan memberi agihan makanan kepada pasukan ‘frontliners” “roadblock’, balai polis, balai bomba dan juga pusat kawalan Covid 19 di Hospital Kuala Lumpur. 
              
Selain dari itu juga Vit Makanan telah menubuhkah program bantuan makanan untuk warga emas di seluruh Malaysia. Semenjak 18 Mac 2020 sehingga kini seramai 500 warga emas telah menerima bantuan makanan ini, di mana mereka ini tidak mampu untuk keluar di atas faktor kesihatan, uzur dan sebagainya. 
 


Selain dari memfokuskan kepada warga emas serta barisan hadapan “frontliners” dengan bantuan makanan, Vit Makanan juga telah menyumbang  sejumlah pakaian PPE untuk Covid Team Hospital Kuala Lumpur (HKL). Sumbangan itu disampaikan oleh Pengarah Urusan Vit Makanan sendiri, Malaysia Noodlesman atau Mr YT Lai kepada bahagian Farmasi Hospital Kuala Lumpur untuk pasukan gerakan Covid19. Ini merupakan penghantaran yang pertama dari kami dimana, kami telah memesan sejumlah “isolation gown” dari pembekal untuk penghantaran bantuan kedua yang dijangka siap pada minggu hadapan kerana keperluan mereka adalah 20 000 helai “isolation gown’ sebulan, kata Mr YT Lai.   Vits juga menjemput orang ramai untuk sama-sama menyokong program murni ini dengan menghasilkan produk makanan menu terbaru Vits Italian Mi Goreng perisa Bolognese dan Aglio Olio. Hasil jualan dari produk ini akan didermakan terus kepada pembelian “Isolation gown” dan akan didermakan kepada pasukan gerakan Covid19 Hospital Kuala Lumpur. Vits berharap agar rakyat Malaysia sama-sama dapat membantu dalam gerakan membanteras virus berbahaya ini.TENTANG VITS ITALIAN MI GORENG BOLOGNESE & AGLIO OLIO

Mi Goreng Bolognese ini adalah hasil mi goreng yang diilhamkan oleh menu klasik Itali. Memperkenalkan mi goreng bolognese yang dibuat dari buah tomato segar minyak zaitun premium dan campuran kemangi asli menambah aura masakan Itali. Bebas dari bahan pengawet dan warna bukan asli.
Mi Goreng Aglio Olio Itali adalah hasil gabungan mi goreng dari menu klasik Itali. Memperkenalkan Aglio Olio goreng Vit yang terbuat dari minyak zaitun premium dan campuran ramuan dan rempah asli. 
Selain campuran ini, kami menyediakan campuran bawang putih, cabai dan daun pasli tambahan untuk menambah aura masakan Itali. bebas dari bahan pengawet dan warna bukan asli.
Untuk bersama-sama membeli dan menderma untuk program ini, klik link di bawah. 


https://shopee.com.my/Vits-Italian-Mi-Goreng-Bolognese-Pack-(4packs)-i.158877390.3229754836

https://shopee.com.my/Vits-Italian-Mi-Goreng-Aglio-Olio-Pack-(4-packs)-i.158877390.7629591628

 

21 ulasan:

 1. Bagusnya pihak Vits ni. Bagi sumbangan PPE untuk frontliners 👏👏👏

  Pernah dengar dan tengok Mi Vits ni. Tapi belum ku cuba lagi😄

  BalasPadam
 2. gabungan masakan melayu dan barat..menarik. nanti boleh la try beli..nampak cam sedap je

  BalasPadam
 3. sekalung tahniah kepada pihak vits atas usaha membantu mereka yang amat memerlukan dalam tempoh pkp ini

  BalasPadam
 4. Lapar pula bila tengok makanan ni puasa-puasa ni. Tak silap vits ni banyak produk makanan kan?

  BalasPadam
 5. tak pernah nampak mi segera tu.
  elok la sgt buat bantuan gini. ramai org yg susah skang ni.
  berminggu takde pendapatan kan.
  anak2 tak boleh balik rumah mak abah di kampung. mak abah takde sumber makanan.
  terbaik Vits.

  BalasPadam
 6. inisiatif yang bagus dari vits. tahniah vits kerana peka ada rakyat dan frontliners. mee segera tu mengancam lah hehs

  BalasPadam
 7. Tak sempat cuba lagi Mee jenama Vits ni. Tapi bagus la usaha mereka menyantui frontliners dan rakyat.

  BalasPadam
 8. Satu program CSR yg baik dari Vits. Moga yg terima org yg berhak.

  BalasPadam
 9. Tak peenh guna lagi jenama ni. Alhamdulillah bagus diaorng bantu frontliners semua. Nanti i support beli barang vits

  BalasPadam
 10. Alhamdulillah syukur banyak syarikat yg membantu frontliner. Semoga lebih ramai yg membantu mereka dan sebagainya.

  BalasPadam
 11. Alhamdulillah. Rezeki frontliners kita kerana dapat bantuan pakaian PPE dari Vits. Semoga usaha murni mereka menjadi panduan buat pengusaha yang lain di luar sana.

  BalasPadam
 12. Bagus Vits ni rajin membantu golongan memerlukan terutamanya front loners. Usaha murni yang perlu diteruskan.semoga vits terus berjaya :)

  BalasPadam
 13. Alhamdulilah, moga dengan sumbangan ini dapat menceriakan dan membantu kepada mereka yang memerlukan...kita share ni pun dapat gak pahalanya juga kan...

  BalasPadam
 14. Bagus VIT'S punya team ni. Ni lah kita kata kan #kitajagakita

  BalasPadam
 15. Tahniah Vits, program CSR yang bagus semasa tempoh PKP. Well done!

  BalasPadam
 16. Terbaik & Tahniah Vits. Sekurang-kurangnya dapat meringankan beban mereka yg memerlukan..

  BalasPadam
 17. Terima kasih dan tahniah Vits. Saya tak pernah makan Vits ni tapi tengok banyak usaha yang dibuat oleh Vits untuk bantu frontliners kita. Saya teringin pula nak cuba

  BalasPadam
 18. Tahniah vits atas usaha membantu rakyat yg memerlukan..za mmg suka beli mee dari vits ni.. Sedap dan kenyal

  BalasPadam
 19. wahh bagus tu...tahniah Vits atas kempen untuk membantu masyarakat

  BalasPadam
 20. Bagus sangat usaha yang vits buat ni. dapat membantu frontliners yang bertungkus lumus untuk kita .

  BalasPadam
 21. Alhamdulillah. Semoga Allah murahkan rezeki mereka semua atas sumbangan diberi

  BalasPadam