Ik

Rabu, 21 Ogos 2019

Menghilangkan Lingkaran Gelap Bawah Mata di Dr. Medispa & Wellness



Sebenarnya banyak punca terjadinya mata panda/eye bag nie antaranya ialah waktu tidur yang tidak mencukupi.. Macam nad, selalu tidur lambat maka tidak hairan la kalau eye bag tue memang ada.. Selalu terdedah pada sinaran matahari pun boleh menyebabkan kedutan halus mula muncul.


Untuk mengatasi masalah ini, nad berkesempatan singgah di Dr.Medispa & Wellness yang terletak di Kajang untuk mendapatkan rawatan Eye Bag..Nak cantik punya pasal kan, sanggup datang jauh-jauh sampai sini.

Meh nad kongsikan serba sedikit tentang kandungan dan kebaikan serta cara pemakaian Natural Instinct Dark Circle+Wrinkle Correction Eye Cream. 

Natural Instinct Dark Circle+Wrinkle Correction Eye Cream merupakan produk terbaru keluaran Australia yang mempunyai keberkesanan sebanyak 93% untuk menghilangkan masalah kedutan, eye bag serta lingkaran gelap bawah mata.

Produk ini BEBAS dari bahan toxic Sulphates, Petrochemicals, Paraben dan lain-lain. So korang jangan risau akan kesan sampingan yang tidak diingini. Ianya SELAMAT digunakan dan sesuai untuk semua jenis kulit.

Cara pemakaian eye cream ini amatlah mudah dimana ianya hanya digunakan sedikit sahaja pada waktu pagi selepas solat subuh, selepas solat zohor dan waktu malam sebelum tidur.. Pemakaian eye cream nie kena la konsisten baru nampak hasilnya..



Natural Instinct Dark Circle+Wrinkle Correction Eye Cream 

✔️Petrochemicals
✔️PEG's
✔️Propylene Glycol
✔️Mineral Oils
✔️Phenoxyethanol
✔️EDTA
✔️Sulphates
✔️Silicones
✔️Parabens
✔️Animal Derivatives
✔️PABA
✔️Artifical Fragrances and Colours

Jom tengok apa yang nad buat sepanjang berada di sini :


 Sebelum mulakan rawatan, kulit muka terlebih dahulu dibersihkan 


Kemudian pakai mask



Next step, muka diwapkan dengan wap panas selama 15 minit untuk membuka liang-liang pori yang tersumbat 


Lepas dah buang whitehead, muka diurut bagi melancarkan darah di sekitar kawasan mata


Part nie yang dikatakan beauty is pain..bahagian mata dispray dengan vitamin C plus dan serum 


Last sekali muka disapukan dengan krim mata dan Sekali lagi, muka diwapkan dengan wap sejuk pula..


Sebelum rawatan nampak lingkaran gelap bawah mata nad tue


Selepas rawatan, nampak eye bag belah kiri tue..agak teruk juga..


 Hari pertama selepas rawatan semalam..


Hari ke 7 selepas rawatan


Hari ke 14 eye bag still ada lagi tapi tak berapa teruk macam ke 7


Hari ke 21 selepas rawatan dan pemakaian eye cream.. Eye bag nad dah tak ada dan kesan hitam bawah mata dah berkurang..

Lepas nie nad dah tak perlu risau lagi tentang masalah eye bag dan lingkaran gelap bawah mata sebab Natural Instinct Dark Circle+Wrinkle Correction Eye Cream kan ada. Berita baik untuk korang yang nak dapatkan eye cream nie, sekarang masih lagi dalam harga promosi iaitu RM85.00..

Untuk korang yang nak dapatkan eye cream nie atau nak buat rawatan macam nad buat atau ingin mengetahui berkenaan rawatan lain yang di sediakan , korang boleh walk in sendiri  atau boleh layari sesawang ini :



Tekan link ini untuk melihat jenis rawatan di 
DRMEDISPA & WELLNESS


atau 

Tekan sini untuk membuat temujanji di 
DR MEDISPA & WELLNESS 😍

























34 ulasan:

  1. Betul2 berkesan hilangkan mata panda yer.. elok juga nie.. Teringin nak dptkan rawatan kt sini

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pemakaian eye cream tue kena konsisten..baru nampak hasil

      Padam
  2. so far, aida xde masalah ni. alhamdulillah :)
    bagus rawatan ni. within a month, kesan dah nampak.
    mujarab.
    terbaik.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Trima kash kak..alhamdulillah..aa ambil masa jugk tue..

      Padam
  3. aa la nadia. btol btol hilangkan. patot lah orang pegi spa kan. kena produk elok terus elok alhamdulillah juga.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye kak..tgok juga pada sesetngh org kan..so ngn sy mmg kena..jd sy konsisten pakai baru nampk hasil..

      Padam
  4. wahh bestnya memang nampak kelainan selepas buat rawatan. akak pun teruja nak cuba buat rawatan lah. cantik sangat awak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe..tmra kash akk..ala xde cekelat nk bagi..hihii..nnt free akk try la dtg sni..ade jgk rawatan untuk hilgkan parut..

      Padam
  5. Kalau tak cukup tidur pasti ada lingkaran gelap di bawah mata tu. Kalau boleh kurangkan sembab kat mata menarik juga cuba treatment ni kan?.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh juga tue..try la eye cream nie..

      Padam
  6. Balasan
    1. Bye2 eye bag..boleh tidur lena tanpa mimpi ngeri lgi..hihii

      Padam
  7. Wah bestnye dapat buat treatment hilangkan eye bag.. Bonde pon dah ada eye bag mata macam panda tu ha ha ha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best sgt..sesekali manjakan diri apa salahnye..jgn lupa bonda buat appoitment dlu sblum datang..

      Padam
  8. Berkesan la rawatan ni ye. Mata panda ni memang kena jaga waktu tidur kita selain buat rawatan yang membantu hilangkannya. Tak lebih dan kurang. Baru tak muncul kembali kan ;)

    www.maisarahsidi.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tue..wktu tidur kna jga baru la xde mata panda...seimbangkn dgn rawatan dan jaga waktu tidur..

      Padam
  9. banyak jugak step spa ni buat untuk hilangkan eye bag, mesti best kena urut muka kan? Nampak berbeza muka nad lepas dapat rawatan

    BalasPadam
    Balasan
    1. A'ahh die akan bersihkan kulit muka kite dlu then urut2 di sekitar mata untuk lancarkan perdaran darah..rasa selesa sangat muka lpas buat rawatan tue

      Padam
  10. Wah bestnya.. Nampak hasilnya sbb awak konsisten buat.. Nnti AM nak cuba juga la.. Dah teruk sgt eye bag muka nie..

    BalasPadam
  11. Wah .. memang nampak kesan lepas buat rawatan ni ye.. dark circle pun berkurangan.. makin bertambah2 cantik orang tu ..

    BalasPadam
  12. menariknya! nak jugakkk hahaha

    BalasPadam
  13. Sekali sekal suka juga rawat kulit di medispa kan. cuci setiap hari pun tak semestinya bersih kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. A'ahh lia.sekali skala boleh la buat rawatan muka nie..sebab muka kite pn nak dimanjakan jugak

      Padam
  14. hi!
    kita dari maternity friend,

    nak tanya okee ke pergi ke aesthetic chinic ni? mahal ke?

    BalasPadam
  15. wah nampak kesannya..beza.best ni..nad pun eyebag besar betul..sellau tidur lewat..buat kerja..sesekali p rawat kat spa..apa salahnya kan

    BalasPadam
  16. Bestnya dapat manjakan diri dekat spa dan boleh hilangkan eyebag. Terbaiklah! Cx nak try jugalah. Almaklum eyebag mcm dah beranak. Hahaa

    BalasPadam
  17. Wajah nampak berseri-seri lepas treatment. Sekal sekala mmg best kalau dapat memanjakan diri
    Di tempt macam ni

    BalasPadam
  18. Spa dan wanita mmg xdpt dipisahkan....hehehee...sapa yg xnk cantik kan...mesti laah nk penjagaan badan supaya sihat dan cantik selalu...

    BalasPadam
  19. looks like you had a great treatment at Dr. Medispa & Wellness. I want to go for facial treatment soon too. My skin needed one badly

    BalasPadam
  20. Ada harga promosi ye? Macam nak try sebab mak dah tegur nampak eyebag haha.
    Nanti nak cari yang berdekatan area rumah maka senang nak pergi kan.

    BalasPadam
  21. Kalau eyebag bawah mata mmg kena pergi medispa untuk rawatan. kalau pakai ubat atau produk apply sendiri mcm kurang berkesan. Lia pun free time nak pergi juga sana.

    BalasPadam
  22. Cantiknya kulit awak lpas buat treatment tu.kita setakat skrg ni pakai eye cream dari fresh beauty ja

    BalasPadam