Ik

Ahad, 19 April 2020

Resepi Paddle Pop Melon Lime Fizzy



Bulan ramadhan bakal menjelma tak lama lagi. Apa kata korang try buat minuman yang diilhamkan dari aiskrim paddle pop keluaran terbaru iaitu Paddle Pop Melon Slice nie. Minuman nie bukan sahaja berkhasiat dan menyegarkan, malah boleh juga dijadikan sebagai pencuci mulut ketika berbuka puasa nanti. Yang pastinya minuman nie sangat sedap dan cara nak menyediakan pun mudah semudah a, b, c. Jom, lihat bahan-bahannya :



Bahan-Bahan

2 Batang Aiskrim Paddle Pop Melon Slice
80 gram Air gula
200 gram Tembikai susu
30 gram Jus limau 
200 gram Kiub ais
3 gram Daun pudina

Cara-cara

Blender kesemua bahan sehingga halus kemudian siap untuk dihidangkan.

Selamat mencuba šŸ˜Š

#Yummymelonslice
#MYpaddlepop
#Stayathome
#Dudukdirumah
#aimanziyadblogspotmy


12 ulasan:

  1. alhmdulillah..sedap..time panas mcm nie sjuk je lalu kt tekak..cuba la buat nnt..��

    BalasPadam
  2. fuhhh ni kalau dapat time matahari terik memang sedap

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihi..sedap sis..sejuk je lalu kt tekak nie

      Padam
  3. Ramainya orang buat resipi Paddle pop ni kita pula rasa nak buat waaaaa sedapnya hehehehe best...

    BalasPadam
    Balasan
    1. try la buat..senang dan mudah je..hihii

      Padam
  4. Eh ari tu nampak macam ada yv buat la..tp lupa sape..macam.menarik je..macam best je tu..anak2 sure suka

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tuela..klu anak2 ade boleh buat lbh..kita 2 je yg ada..skli blender dpt la 2 gelas..

      Padam
  5. Time panas-panas best nie kalau try.

    BalasPadam
  6. Yummy yummy, and lawanye presentation dia!!! ;)

    BalasPadam
  7. Nice content and asome theme. Thank you

    BalasPadam